Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Top filmové bývanie: V týchto domoch by chcel bývať každý

Sám doma Zobraziť galériu (8)
Sám doma (Zdroj: telkac.sk)

Vytvoriť bývanie na mieru nie je vždy ľahkou úlohou. Tieto postavy si však nejakou zhodou náhod vyslúžili domovy, o ktorých sa nám môže len snívať, a ktoré porovnávať s vlastnými je zakázané. Tak čo, našli ste si medzi nimi ten pravý pre vás?

Pán prsteňov – Nora Bilba Pytlíka

Pán prsteňov
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: New Line Cinema)

Netradičné bývanie? Prečo nie. Stačí si nájsť rozsiahlu zelenú planinu avnej si vytvoriť obývateľnú noru. Nie však tú zvieraciu, ale takú, aká vyhovuje najvyšším štandardom rodiny Pytlíkovcov. Na malom priestore sa musí pomestiť množstvo vecí, samozrejme dôkladne pokladané. Upozornenie: Nie je to nič pre vysokých.


Hobitia posila v hereckom tíme Captain America: Obľúbený Brit na ponuku prikývol


Priatelia – Monikin byt

Priatelia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Warner Bros)

Snáď najznámejší byt všetkých čias je práve ten Monikin zo seriálu Priatelia. Pomerne veľký priestor prepchatý spomienkami apredmetmi, ku ktorým sa vždy vzťahuje nejaká príhoda, sa stal vysnívaným domovom každého fanúšika. Byt, vktorom sa odohrala podstatná časť obľúbeného seriálu, je rozhodne tým správnym miestom na stretávanie sa s priateľmi či špehovanie susedov.

Harry Potter – Dom rodiny Weasleyovcov

Harry Potter
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Warner Bros)

Aj navonok ošarpaná napoly zrútená „barabizňa“ môže mať svoje čaro. Krivé steny a polorozpadnutá strecha však skrývajú omnoho viac. Množstvo čarovných predmetov,útulne zariadenie amilá svojská rodinka Weasleyovcov však zneho spravili príjemný domov pre každého, kto sa tam zastavil. Teda, všetkých okrem smrťožrútov.


Títo herci dokázali zastaviť čas: Umrnčanú Myrtlu dokonca hrala štyridsiatnička


Twilight – Rezidencia Cullenovcov

Twilight
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Summit Entertainment)

Ak vám neprekážajú upíri prahnúci po vašej krvi, rezidencia rodiny Cullenovcov je pre vás tým pravým miestom na bývanie. Presklenú budovu vhorách si fanúšikovia prešli počas filmov niekoľkokrát avždy súžasom. Dá sa dokonca povedať, že je to jedna ztých naj vecí na celej snímke. Vskutočnosti vňom býva dizajnér Nike John Hoke. Tak ateraz mu môžeme všetci závidieť.

Sex vmeste – nový byt Carrie apána Božského

Ak vôbec teda existuje byt snov, tak si ho dovoliť môže len Božský so slovami: „Nejako to zvládnem.“ Ale aj keď je byt ako zrozprávky, dýcha zneho história amá obrovskú rozlohu, no chýba mu vhodný šatník, nie je to nič moc. No vmomente, keď ho Božský prerobil tak, že šatník predstavoval osobitnú miestnosť, zaplesalo nielen srdce šarmantnej Carrie.

Veľký Gatsby

Veľký Gatsby
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Jay Gatsby využil potenciál prepychového paláca na priam zázračné aneuveriteľné večierky. Bývať vtakom dome by však stálo za to aj bez všadeprítomných žiarivých svetiel. Nuž, ale nejako musel svoju lásku prilákať


DiCapria chvíľu v novinkách neuvidíme, potrebuje pauzu


Sám doma

Sám doma
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: 20th Century Fox, )

Veľký biely dom, vktorom prežil svoje dobrodružstvá malý Kevin, bezpochyby patrí ktým naj filmovým obydliam. (Aj keď vpodkroví by asi nikto netúžil spať.) Avšak bývať vdome, ktorý má na svojom pozemku okrem iného aj húsenkovú dráhu? Tak to je snom nielen malých detí arozhodne by sa vňom vedeli vyšantiť aj staršie ročníky. Práve taký predviedli aj včasti Sám doma abohatý.

Prázdniny

Prazdniny
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Zachrániť vianočné sviatky od depresie môže len zmena prostredia. Preto si hlavné hrdinky vpodaní Kate Winslet aCameron Diaz vymenia na prázdniny svoje domovy. Jedným je luxusná vila sbazénom. Ten druhý však zaujme oveľa viac. Útulný zasnežený domček pôsobí ako zpohľadnice apri nazretí dnu sa ten názor vo vás len utvrdí. Ani náznak modernej techniky, oheň blikotajúci vkrbe (teda pokiaľ ho niekto zapáli), množstvo kníh, neveľká plechová vaňa ainé starodávne vymoženosti. Romantika ako stvorená, len ktovie či by sa vňom dalo aj reálne dlhšiu dobu prežiť.

Viac o téme: Harry PotterTwilightSám domaPán prsteňov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu