Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koniec obľúbeného kriminálneho seriálu? Jeho osud je v rukách týchto ľudí

Sherlock
Sherlock (Zdroj: BBC One)

Kriminálny seriál Sherlock (2010) budú nakrúcať, kým sa na projekte budú chcieť podieľať predstavitelia hlavných postáv, herci Benedict Cumberbatch a Martin Freeman. Vyhlásil to jeden z autorov seriálu Steven Moffat, pričom uviedol, že s ďalšími sezónami počíta aj jeho spolutvorca, výkonný producent a predstaviteľ Mycrofta Holmesa, Mark Gatiss.

"Nemyslím si, že to ukončíme my. Myslím, že to bude na Benedictovi a Martinovi. Šou, samozrejme, nemôžeme robiť bez nich a oni obaja vravia, že chcú pokračovať, kým to bude dobré. Rád by som videl, ako starnú - nie preto, že by som bol sadista, ale preto, že by bolo zaujímavé vidieť ich v tradičnejšom veku ich postáv, teda ako päťdesiatnikov. Sú omnoho mladší ako pôvodní hrdinovia," skonštatoval Moffat.


Prvá ukážka očakávaného špeciálu: Vianočná nálada a Sherlock bez mobilu


Nové epizódy obľúbeného seriálu chcú začať nakrúcať na jar 2016. Ešte predtým sa však fanúšikovia a fanúšičky projektu dočkajú špeciálu, ktorý sa bude odohrávať v 19. storočí. Televízia BBC by ho mala odvysielať tento rok cez Vianoce. "Nikdy sme nepovedali, že ide o vianočný špeciál. Určitým spôsobom však bude súvisieť s Vianocami," uviedla Moffatova manželka, producentka Sue Vertue. Vysvetlenia, prečo sa hlavní hrdinovia ocitnú v 19. storočí, sa podľa Moffata diváci a diváčky nedočkajú. "Nikdy sme sa neobťažovali vysvetľovaním, čo robia v modernom Londýne, tak prečo by sme mali objasňovať, čo robia vo viktoriánskom Londýne, keď práve tam by mali byť," doplnil Moffat.

Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Steven Moffat a Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala BBC po dvoch rokoch čakania v januári minulého roka. Dátum premiéry štvrtej sezóny zatiaľ nie je známy, na televízne obrazovky by sa však mohla dostať v roku 2016. Vlani získal seriál sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu.

Viac o téme: Benedict CumberbatchSherlockMartin Freeman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu