Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Shrek ako ho nepoznáte: Obľúbený zelený hrdina prežil obrovskú zmenu

Shrek
Shrek (Zdroj: FB / Shrek)

Hoci sa Shrekova púť po kinách skončila po štyroch animovaných snímkach už pred piatimi rokmi, svojský zlobor stále ostáva obľúbený. Fanúšikov a zberateľov kurióznych informácie najnovšie potešil fakt, že sa na internete objavilo video, ktoré ukazuje, ako mal pôvodne zelený hrdina vyzerať.

Shreka mal nahovoriť americký komik Chris Farley, známy zo skečovej šou Saturday Night Live. Nadabovaných mal už takmer 95% dialógov celého filmu, avšak 18.decembra1997,tesne pred dokončením svojej časti, zomrel na predávkovanie drogami. Producenti dlho rozmýšľali, ako zapeklitú situáciu vyriešia. Hovorilo sa dokonca aj o tom, že by sa najal niekto, kto by Farleyho hlas vedel dokonale napodobniť. Nakoniec však bola úloha večne namosúreného zlobra pridelená Mikeovi Myersovi, kolegovi zo SNL, a prepísaný bol aj samotný scenár.


Mohlo by vás zaujať:Desať animovaných postáv, ktoré jednoducho musíte milovať


Pôvodne mala totiž snímka podľa stránky Jim Hill Mediarozprávať príbeh zlobra-tínedžera, ktorého rodinný biznis strašenia ľudí vôbec nelákal. Shrek chcel ľuďom pomáhať a hľadať si nových a nových priateľov. Zelená postavička navyše odjakživa túžila po tom, aby sa z nej stal rytier. Viac si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Viac o téme: Shrek
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu