Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hollywood a jeho odvrátená tvár: Tieto hviezdy slávu nezvládli

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: etonline.com)

Hollywood nie je len o lákavej žiare reflektorov. Nepatria sem len pozitíva ako peniaze, sláva a krása... to všetko má aj svoju odvrátenú stranu. Niektorí totiž slávu a všetky jej nástrahy nezvládli najlepšie a dostali sa na okraj elitnej smotánky. Hollywood totiž nemá rád neposlušných hercov.

Skvelý herec s agresivitou v krvi

Hollywood a jeho odvrátená
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Úspešný herec a režisér Mel Gibson sa vďaka svojím excesom stal z miláčika žien zavrhovaným mužom. Poznáme ho z mnohých úspešných a oceňovaných filmov ako Statočné srdce (1995), Po čom ženy túžia (2000), Patriot (2000) či zo série snímok Smrtonosná zbraň. V roku 2004 napísal a zrežíroval kontroverzný film Umučenie Krista, ktorý mal byť hlbokým vyznaním jeho kresťanskej viery. Kvôli antisemitským a mizogýnskym poznámkam ho obvinili a po tejto afére nasledovalo v roku 2006 zatknutie za šoférovanie pod vplyvom alkoholu. Antisemitské poznámky sa potvrdili nahrávkou, ktorá sa rozšírila po internete. O štyri roky neskôr ho ďalšia nahrávka, tentokrát ešte horšia, usvedčila z nadávania a používania hrubých rasistických slov jeho vtedajšej priateľke Oksane Gregorievovej. Herec sa po problémoch snažil napraviť a napriek odvykačke, tvrdeniach o triezvosti a podpore jeho kariéry zo strany blízkych, stále ho mátajútiene minulosti. Rozhodol sa dokonca obvolať niekoľko zo svojich hollywoodskych kolegov a prosil o odpustenie. Snáď sa tomuto kvalitnému hercovi podarí vrátiť do starých koľají.

Z obľúbeného doktora Huxtabla sa stalo zviera

Hollywood a jeho odvrátená
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Kto by si nepamätal šarmantného a vtipného otca početnej rodiny Huxtablovcov Heathcliffa. Šou Billa Cosbyho z konca 90. rokov uchvátila divákov po celom svete a dlhé desaťročia sa tento americký sitcom zaradil medzi najpopulárnejšie seriály, ktoré sa dočkali nespočetných repríz.V novembri 2014 však mnohí fanúšikovia zažili šok. Prevalila sa kauza, s akou žiadny z nich nerátal. Obľúbený herec mal totiž temné tajomstvo...znásilnil a zdrogoval desiatky žien. Kauza rezonuje v médiách dodnes a od počiatočnej skepsy mnohých fanúšikov, ktorí tomu nechceli uveriť, sa začali prihlasovať ďalšie ženy, nachádzať mnohé dôkazy a recepty na lieky, ktorými ich omamoval. V súčasnosti sa prihlásilo vyše 50 žien, ktoré tvrdili o zvrhlých praktikách tohto kedysi najobľúbenejšieho komika. Aj keď nebol doposiaľ usvedčený z ničoho, jeho kariéra a obdiv sú už dávno v troskách.


Mohlo by vás zaujímať:Prihlásili sa ďalšie: Billa Cosbyho už obvinilo viac než 40 žien!


Detská hviezda spadla z výšky

Hollywood a jeho odvrátená
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, internet)

Detská hviezda Lindsay Lohan, ktorá ohúrila divákov v rodinnej komédii Pasca na rodičov (1998), kde sa predstavila hneďv dvojrole dvojičiek Annie a Hallie. Sladký miláčik Hollywoodu si neskôr zahral v úspešných komédiách Strelený piatok (2003) či Herbie: Na plný plyn (2005). Čím rýchlejšie však jej hviezda stúpala, tým viac sa Lindsay približovala k temnej stránke, aj keď mala našliapnuté na slušnú kariéru. Približne vtom čase však začala mať problémy s alkoholom a drogami a v roku 2008 sa objavovala na stránkach amerických bulvárov častejšie, než na filmovom plátne. Závislosť znižovala záujem producentov a takisto narúšala imidž spoľahlivej a serióznejherečky.Po sérii odvykačiek, zatknutí za užitie alkoholu za volantom a napadnutie policajného dôstojníka, verejnoprospešných prác sa pridala aj žaloba, ktorú v septembri tohto roku podala na televíziu Fox, na súde ju však zamietli. Dôvodom žaloby bolo tvrdenie, že herečka a jej mama užívajú kokaín. Istý čas to vyzeralo s Lindsay sľubne, uvidíme, či sa jej podarí z jej problémov a závislostí niekedy vysekať úplne.

Snehulienka to má ozaj v paži

Hollywood a jeho odvrátená
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: dailymail.co.uk, sita)

Herecká kráska Amanda Bynes sa objavila v niekoľkých menej známych filmoch ako Po čom dievča túži (2003), Ona je on (2006) či Snehulienka to má v paži (2007). No z kedysi najkrajšej tínedžerky sa stala vyžitá troska. Poslednýkrát sa vo filme objavila v roku 2010, kedy oznámila, že je v hereckom dôchodku. Z neho sa všakvrátila hneďrok na to. Mnohých divákov jej odchod z filmového sveta prekvapil a napriek avizovanému návratu v roku 2011 sa nervovo zrútila a opäť sa stiahla. Po jej náhlom páde nasledovala séria zatknutí, klamstiev a nenávisti voči vlastnej rodine a čoskoro strávila na psychiatrii dva týždne. Pobyt jej však nepomohol a dostala trojročnú podmienku za šoférovanie pod vplyvom alkoholu, poľahčujúcou okolnosťou bol fakt, že bola ešte stále pod vplyvom liekov na lekársky predpis. To však nezabránilo ďalšiemu škandálu, keď doškriabala jednéhoz hostí newyorského klubu. Rozčúlilo ju totiž, že ju paparazziovia fotografovali len tak na ulici. Napriek tomu, že sa herečka dáva dokopy, jej návratu sa tak skoro nedočkáme.


Mohlo by vás zaujímať:Kedysi najkrajšia tínedžerka, dnes vyžitá troska: Toto s ňou spravili drogy aj pobyt v blázinci!


Hviezda zhasla tak ako v ​Čiernej labuti

Hollywood a jeho odvrátená
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, internet)

Koncom 90. rokov bola jednou z najväčších hviezd a vedúcich herečiek hollywoodskej Generácie X. Winona Ryder sa preslávila najmä snímkami Celebrity (1998) a Narušenie (1999) a jej úpadok dobre vykreslila aj úloha upadajúce baletky v oskarovom filme Čierna labuť. Z časov jej najväčšej slávy sa však plynule preniesla k škandálu. V roku 2001 bola zatknutá za krádež 5 500 dolárov v módnom obchode Saks v Beverly Hills, ktorej predchádzali podľa herečkiných slov mnohé problémy. Obvinili ju aj z užívania liekov bez lekárskeho predpisu a spolu s vandalizmom a krádežou jej obvinenia vyniesli 480 hodín verejnoprospešných prác, tri roky podmienky a zaplatenie pokuty.Postupne sa však začínala spamätávať a objavila sa v snímke Čierna labuť (2010) či Star Trek (2009).

Viac o téme: Mel GibsonLindsay LohanWinona RyderAmanda BynesBill Cosby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu