Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dcéra Paula Walkera žaluje automobilku Porsche: Zabili ste mi otca!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: intenret)

Meadow Walker, dcéra zosnulého amerického herca Paula Walkera, podala žalobu na automobilku Porsche. Tú šestnásťročná Meadow viní zo smrti svojho otca, ktorý zahynul pri autonehode 30. novembra 2013 vo veku 40 rokov.

Pri spomínanej nehode zahynul aj hercov kamarát Roger Rodas, ktorý šoféroval Porsche Carrera GT. Obaja sa v deň tragédie zúčastnili na charitatívnej akcii usporiadanej v priestoroch ich spoločného obchodu. Porsche Carrera GT malo podľa jedného zo svedkov problémy a zhasínal mu motor, tak sa Rodas rozhodol, že sa pôjde previezť a zistiť, čo s ním je. Zavolal aj Walkera, ktorý už bol na odchode, no súhlasil, že pôjde s ním.

Dcéra Paula Walkera žaluje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Pri návrate však približne 460 metrov od obchodu havarovali. Rodas údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do dvoch stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Podľa výsledkov pitvy 38-ročný Rodas zomrel na následky početných zranení, ktoré utrpel pri náraze, zatiaľ čo Walker podľahol kombinácii poranení a popálenín. Vyšetrovanie ukázalo, že príčinou nehody bola vysoká rýchlosť.


Mohlo by vás zaujímať:Mali skončiť spolu:Týmto párom sme držali palce, no autori mali iný názor


Právnici Meadow Walker však v žalobe tvrdia, že Rodas šiel v skutočnosti pomalšie, než tvrdia vyšetrovatelia. Ďalej uviedli, že bezpečnostný pás po náraze veľkou silou trhol Walkerovým trupom, čím mu dolámal rebrá a panvu a uväznil ho tak v sedadle spolujazdca. Podľa právnikov začalo auto horieť až minútu a 20 sekúnd po náraze, no herec sa z neho nemohol vyslobodiť a následne sa nadýchal dymu.

Dcéra Paula Walkera žaluje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Okrem toho tvrdia, že model Carrera GT mal v minulosti už viacero problémov so stabilitou a ovládaním, za ktoré môže absencia stabilizačného systému v tomto modeli. Ak by ho mal nainštalovaný, tak by podľa nich k nehode ani nedošlo. Výšku odškodného, ktoré žiadajú od Porsche, v žalobe neuviedli.


Mohlo by vás zaujímať:Vedeli ste? Na plátne príbuznými, no v skutočnosti milencami


Automobilka Porsche vo vyhlásení pre mirror.co.uk uviedla: "Ako sme uviedli už predtým, sme smutní zakaždým, keď sa niekto zraní v jednom z našich áut. Veríme však, že autority v tomto prípade jednoznačne stanovia, že táto tragická havária bola výsledkom bezhľadnej jazdy a vysokej rýchlosti."

Dcéra Paula Walkera žaluje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: intenret)

Paul Walker sa do povedomia divákov po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral v prvej časti akčnej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších piatich filmoch (2003, 2009, 2011, 2013, 2015). Objavil sa aj v snímkach ako Prúd času (2003), Do hlbiny (2005), 8 statočných (2006), Zbesilý útek (2006), Zabite Bobbyho! (2007), Rozsudok smrti (2008), Gangstri (2010), Pawn Shop Chronicles (2013), Hours (2013) alebo Zakázaná zóna (2014).

Dcéra Paula Walkera žaluje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram/Meadow Walker)

Viac o téme: Paul WalkerMeadow Walker
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu