Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Avatar v komiksovom prevedení: Odhalí, čo sa stalo po prvom filme

Avatar
Avatar (Zdroj: internet)

Spoločnosť Dark Horse Comics pripravuje komiks zo sveta filmu Avatar (2009). Na projekte sa podieľa aj režisér snímky James Cameron, ktorý prostredníctvom videonahrávky informoval o projekte na komiksovom festivale Comic-Con v New Yorku.

“Som rád, že už teraz, dokonca pred uvedením prvého pokračovania, Dark Horse Comics prinesú nové príbehy z Pandory odohrávajúce sa pred, počas a po udalostiach prvého filmu,” uviedol 61-ročný filmár v nahrávke. “Dark Horse za ostatných 27 rokov spájali s mojimi filmami o Terminátorovi, Votrelcoch či s filmom Priepasť. Teraz pracujú priamo so mnou a mojim tímom v nebývalom desaťročnom partnerstve, ktoré vytvorí nové príbehy odhaľujúc viac svet Avatara,” dodal.


Najzárobkovejšie filmy: Ktoré snímky plnili vrecká tvorcov najviac?


Snímka Avatar sa stala finančne najúspešnejším filmom všetkých čias. Sci-fi film, ktorý si na konto pripísal viac než 2,7 miliardy dolárov, sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti. Ochrnutého vojnového veterána Jakea Sullyho (Sam Worthington) vyšlú na planétu Pandora, ktorú obýva ľuďom podobný národ Na'vi s vlastným jazykom a kultúrou. Počas expedície Sully stretáva krásnu Neytiri (Zoe Saldana) z národa Na'vi a zbližuje sa s pôvodným obyvateľstvom. Stojí tak pred rozhodnutím, na čiu stranu sa má postaviť v záverečnom boji o planétu. V súčasnosti Cameron pripravuje naraz tri pokračovania filmu, pričom prvé sa má dostať do kín v roku 2017.

Viac o téme: AvatarJames Cameron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu