Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Posledné prianie zomierajúceho muža: Pomôcť mu môžete aj vy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter)

Daniel Fleetwood (32) má rakovinu a podľa lekárskych správ by tu dnes už ani nemal byť. On však bojuje ďalej, pretože má jeden veľký, posledný sen – vidieť nový diel Hviezdnych vojen, Sila sa prebúdza, ešte pred jeho premiérou, ktorá je stanovená na 18. decembra.

Daniel sa bojí, že by sa toho dátumu už nemusel dožiť, pretože za posledné mesiace sa jeho zdravotný stav rapídne zhoršil.

Príbeh mladého zomierajúceho muža, no predovšetkým obrovského fanúšika ságy Star Wars, okamžite pohol internetovou komunitou. Na sociálnych sieťach vznikla iniciatíva #ForceForDaniel, ktorej cieľom je získať si pozornosť štúdia Walta Disneyho, súčasného majiteľa autorských práv na všetky produkty týkajúce sa kultového sci-fi z pera Georgea Lucasa. Pod túto on-line petíciu sa už podpísali aj niektoré hviezdy samotných Hviezdnych vojen – Mark Hamill (Luke Skywalker) a John Boyega (Finn).

Daniel spolu s rodinou.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

„Milujem Hviezdne vojny. Všetkým, čo mám,“ vyznáva sa Daniel. Má pritom aj podporu svojej ženy, ktorá sa už dlhší čas snaží prostredníctvom internetovej zbierky získať peniaze na Danielove lieky. Napriek tomu, že tento onkologický pacient prekonal očakávania lekárov a odmieta sa vzdať, pomaly ho opúšťa nádej. Pomôcť mu môžete aj vy – stačí, ak sa pridáte k celosvetovému hnutiu „Force For Daniel“ a budete túto výzvu zdieľať na sociálnych sieťach.

„Nemyslím si, že to zvládnem. Prosím, pomôžte mi,“ odkazuje Daniel celému svetu.

Viac o téme: Hviezdne vojnyForce Awakens
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu