Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Detské hviezdy vo vianočných filmoch: Ste zvedaví, čo robia dnes?

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: internet)

Vianočné filmy sú povinnou jazdou filmových fanúšikov. Fenoménom týchto snímok sú detské hviezdy, ktoré sa vďaka nim preslávili. Na niektoré postavy nikdy nezabudneme a každé Vianoce si ich s radosťou pustíme. Kam sa podeli najznámejšie detské hviezdy dnes?

Mara Wilson (Susan Walker,Zázrak na 34. ulici)

Detské hviezdy vo vianočných
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Mara Wilson bola pomerne známou a obľúbenou detskou herečkou. Po jej hereckom debute v roku 1993 vo filme Otec v sukni, kde si zahrala dcéru Robina Williamsa, očarila mnohých režisérov. Obsadenie maličkej Marydo ďalšieho filmu bolo viac-menej jasné. Tvorcovia jej ponúkli postavu Susan vo vianočnej snímke Zázrak na 34. ulici (1994). Zahrala si úlohu šesťorčného dievčatka, ktoré má pochybnosti o existencii Santu. Trojicu úspešných detských filmov uzavrela Matilda z roku 1996. V súčasnosti sa Mara na filmových plátnach už neobjavuje. Venuje sa písaniu kníh a prvá má byť publikovaná budúci rok.


Mohlo by vás zaujímať:Hugh Grant odmietal tancovať v Láske nebeskej. Dôvod vás možno prekvapí


Macaulay Culkin (Kevin McCallister, Sám doma)

Detské hviezdy vo vianočných
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Kto by nepoznal Kevina. Macaulay Culkin stvárnil legendárnu postavu malého chlapca Kevina vo filme Sám doma (1990) a Sám doma: Stratený v New Yorku (1992). Ako dieťa si zahral v mnohých iných filmoch a je stále pravdepodobne naslávnejšou detskou hviezdou. Dospievanie mu však neprinieslo takú slávu ani vo filme, ani v osobnom živote. Objavil sa v niekoľkých menej známych snímkach a v súčasnosti si založil kapelu Pizza Underground, v ktorej spieva a hrá na perkusie. Drogová závislosť si našla aj jeho a takmer sa predávkoval, ale po absolvovaní odvykacej kúry sa mu podarilo závislosti zbaviť. V roku 2014 sapo internete šíril hoax o jeho smrti, ktorý rýchlo vyvrátil.Bol známy blízkym priataľstvom s Michaelom Jacksonom a osem rokov chodil s herečkou Milou Kunis.

Eric Lloyd (Charlie Calvin,Santa Claus)

Detské hviezdy vo vianočných
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Eric Lloyd si ako osemročný zahral po boku Tima Allena vo filme Santa Claus (1994). Stvárnil syna Scotta Calvina, ktorý omylom zabije na svojej strechce Santa Clausa a je prinútený chopiť sa jeho roly a rozniesť darčeky všetkým deťom. Milá vianočná komédia by takisto nemala na zozname filmov chýbať. Lloyd si zahral aj v druhom a treťom pokračovaní Santa Clausa a objavil sa aj v snímke Batman a Robin (1997). V súčasnosti 29-ročný Eric sa zrejme rozhodol skončiť s herectvom a so svojím spolubývajúcim založili filmovú a nahrávaciu spoločnosť LP Studios v Kalifornii.


Mohlo by vás zaujímať:Láska nepozná hranice: Tieto páry však delí takmer celá generácia!


Johnny Galecki (Rusty Griswold,Vianočné prázdniny)

Detské hviezdy vo vianočných
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Griswoldovci... Legendárna rodina s nevšednými zážitkami sa predstavilaaj vo vianočnej verzii – Vianočné prázdniny (1989).Séria bláznivých zážitkov, ktoré sa môžu stať len v rodine Clarka Griswolda (Chevy Chase) bavia už dlhé roky mnohých divákov. Postavu jeho syna stvárnil vtedy neznámy Johnny Galecki. Neskôr sa objavil vo filmoch ako Vanilkové nebo (2001) alebo Viem, čo ste robili minulé leto (1997), no zahral si len menšie úlohy. Skutočný boom prišiel až zo seriálom Teória veľkého tresku, ktorý si získal fanúšikov po celom svete. Stvárnil v ňom Leonarda, jedného zo štvorice fyzikov. Síce ako detský herec nebol veľmi výrazný, no v dospelosti sa mu to skutočne podarilo. Bez neho by sme si obľúbený seriál nevedeli ani predstaviť.

Brett Kelly (Thurman/The Kid,Santa je úchyl)

Detské hviezdy vo vianočných
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Trochu netradišný vianočný film, no napriek tomu zaujal mnohých. Hlavnú úlohu fajčiaceho a úchylného Santu si zahral Billy Bob Thorton. Kúzlo Vianoc sa mu rozhodne ukázať osemročný chlapec Thurman (Brett Kelly). Kelly si zahral v niekoľkých menej výrazných filmoch a v súčasnosti ako herec nepôsobí. Má sa však objaviť v pokračovaní snímky Santa je úchyl, ktorá by mala doraziť do kín v roku 2016.


Mohlo by vás zaujímať:Zaujali viac: Týchto filmových záporákov máme radšej než hlavných hrdinov


Taylor Momsen (Cindy Lou Who, Grinch)

Detské hviezdy vo vianočných
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet/childstarlets.com)

Kto by bol povedal, že toto malé zlaté dievčatko raz bude v rockovej kapele. Je to tak. Taylor Momsen si zahrala po boku Jimma Carreyho vo filme Grinch (2000) malú Cindy Lou snetradičným účesom. Ďalšou veľkou úlohou, ktorá ju vyniesla na hollywoodske svetlo bola úloha Jenny v tínedžerskom seriáli Gossip Girl. Zo začiatku malá zakríknutá blondínka sa pred očami divákov začala meniť na rockovú rebelku. Založila spolu s ďalšími členmi kapelu The Pretty Reckless, v ktorej spieva a momentálne odložila hereckú kariéru bokom a naplno sa venuje spevu.

Peter Billingsley (Ralphie Parker, Vianočný príbeh)

Detské hviezdy vo vianočných
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

V roku 1983 si zahral rozotmilého Ralphieho vo filme Vianočný príbeh o malom chlapcovi, ktorý mal na Vianoce veľký sen. Chcel dostať pušku jeho obľúbeného akčného hrdinu Červeného jazdca. V tejto role si ho zrejme budeme pamätať navždy... ale iba v tejto. Poslednýkrát sa objavil v snímke Iron Man v roku 2008 a predtým v snímke Rozchod! (2006). Uplatnil sa aj v inej sfére, a to ako producent spomínaných filmov. Neskôr to skúsil s réžiou a v roku 2009 predstavil svoj režisérsky debut Problémy v raji. V roku 2010 podpísal ako producent zmluvu na vytvorenie divadelnej verzie Vianočného príbehu.Odvtedy ho diváci nemali možnosť vidieť v žiadnej hereckej úlohe, ani v úlohe producenta či režiséra.

Viac o téme: Sám domaJim CarreyGrinchSanta ClausMacaulay CulkinSanta je úchylTaylor MomsenMara WilsonTim Allen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu