Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vo filme môže byť Santa Clausom každý: Kostlivec, škriatok, hulvát aj fešák

Grinch Zobraziť galériu (11)
Grinch (Zdroj: internet)

Záplava vianočný filmov, ktorá každoročne zaplní naše televízne obrazovky, so sebou prináša nielen sviatočnú náladu, ale najmä mnoho druhov Santa Clausov. Niektorým ich rolu naplno veria aj dospelí, no iní by vianočnú atmosféru nedokázali vnútiť nikomu. Jeden kradol, druhého povinnosti zas prevzala žena a ďalší bol v skutočnosti kostlivec. Nuž, je pravdou, že nie je Santa ako Santa.

Tim Allen – Santa Claus

Santa Claus
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Walt Disney)

Ako sa stať právoplatným Santa Clausom? Stačí, keď ten starý spadne napríklad zo strechy apráca je vaša. Aspoň to tak bolo vprípade manažéra hračkárskej firmy Scotta Calvina, ktorého stvárnil Tim Allen. Postupne ale isto sa na Santu premieňa nielen povahovo, ale najmä výzorom, čomu sa teší aj jeho syn. Jeho vzťah sním sa zlepšuje, no okolie si myslí, že je vhodným prípadom na psychiatriu. Ešteže to všetkým nakoniec ukáže ato až vtroch filmoch.


Billy Bob Thornton jubiluje: Herectvo je hra, je to ako vyblázniť sa na ihrisku


Billy Bob Thornton – Santa je úchyl!

Vo filme môže byť
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: internet)

Aj keď sa deti tešia na dobrého amilého starčeka včervenom obleku na saniach ťahanými sobmi, nemusí to byť vždy tak. Tento Santa totiž stým milým pánkom nemá nič spoločné. No dobre, aj on má červený oblek, ale to je tak všetko. Nielenže nenosí darčeky, ale využíva svoj outfit aspolu skumpánom elfom vykrádajú obchodné centrá. Navyše si obzerá pozadia pekných žien, nonstop má vruke cigaretu avliehu nie je len minimálny čas.

Jack Skellington – Predvianočná nočná mora

Predvianočná nočná mora
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Walt Disney)

Jack Skellington zo známeho detského muzikálu Predvianočná nočná mora objavuje, včom tkvie vianočná nálada. Paradoxne na to prichádza až potom, čo si kostým Sandy Clawsa vyzlečie atoho skutočného sa rozhodne zachrániť. Sympatická postavička od Tima Burtona jednoducho vznikla preto, aby spravila vianočnú náladu. Alebo skôr nočnú moru?


Filmy plné vianočného ducha: Tieto vám spravia šťastné a veselé


Edmund Gwenn – Zázrak na 34. ulici (1947)

Zázrak na 34. ulici
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: 20th Century Fox, )

Oscarový víťaz aazda najšarmantnejší filmový predstaviteľ Santa Clausa. Popravde, viete si predstaviť na túto úlohu niekoho lepšieho? Veď práve on pridal akýsi magický šmrnc tejto postave. Jednoducho, jedinečný Santa Claus, ktorý nebol ovplyvnený vzhľadom toho zCoca Coly, anastavil ten Santovský štandard.

Richard Attenborough – Zázrak na 34. ulici (1994)

Zázrak na 34. ulici
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: metro.co.uk)

Tento sympatický pán nahradil vprerobenej verzii Zázraku na 34. ulici spomínaného Edmunda Gwenna. Aaj keď táto snímka už si takú slávu ako pôvodná verzia neužila, Santa Claus vpodaní Attenborougha by presvedčil ojeho pravdivosti každého.

Jonathan Taylor Thomas – Na Vianoce budem doma

Na Vianoce budem doma
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Walt Disney)

Jake Wilkinson sa stal Santom znúdze. Univerzitný futbalový tím ho zpomstyzavezie do púšte, oblečiedo červeného obleku aprilepímu čiapku aumelú bradu. Takto vystrojený bez mobilu, kreditky či peňaženky sa pokúša dostať domov, pretože ak stihne večeru, dostane krásne červené Porsche. Kvôli tomu sa teda oplatí zvládnuť všetky nástrahy ako beh Santa Clausov. Ktovie čipráve Santov oblek nespôsobil, že konečne pochopil význam Vianoc.


Úžasné vianočné reklamy: Poznáte tú najstaršiu, najdrahšiu či najsexi?


Whoopi Goldberg – Volajte ma Santa Claus

Whoopi Goldberg
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Keď sa Santa Clausovi končí po dvesto rokoch zmluva, logicky potrebuje nástupcu, ktorého určí jeho čiapka. Tým najlepším kandidátom je vraj podnikateľka Lucy. Môže byť Santom žena? No zjavne môže azvlášť, keď tým nástupcom je Whoopi Goldberg.

Jim Carrey – Grinch

Grinch
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Acenu za najzelenejšieho Santa Clausa jednoznačne získava najväčší odporca Vianoc – Grinch. Červený oblek si na seba natiahne, keď vzáchvate hnevu plánuje pomstu veselým Gdovíkovcom. Nech už boli jeho plány akékoľvek nezmyselné, aspoň sním bola sranda ahlavne keď psa prezliekol za soba.

Paul Giamatti – Fred Claus

Fred Claus
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Warner Bros)

Všetky rodiny riešia počas vianočných sviatkov nejaké nezrovnalosti. Avtejto snímke sa srodinnými problémami musí popasovať samotný Santa Claus. Dať do laty vlastného brata nie je až také ľahké.

Ben Affleck – Falošná hra

Ben Affleck, Falošná hra
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Miramax)

Ak lúpež na Vianoce, tak štýlovo. Vobleku Santa Clausa je bývalý väzeň a fešák Ben Affleck prinútený vykradnúť kasíno. Tak šťastné aveselé!

Viac o téme: Santa Claus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu