Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Koncoročné zúčtovanie: Títo herci a herečky zarábali filmovým štúdiám najviac

Captain America
Captain America

Najziskovejším hollywoodskym hercom je podľa magazínu Forbes Chris Evans. Za každý dolár, ktorý mu filmové štúdiá zaplatili za ostatné tri snímky, sa im totiž vrátilo v priemere 181,80 dolára. Prvenstvo v rebríčku sa 34-ročnému rodákovi z Sudbury v Massachusetts podarilo dosiahnuť najmä vďaka stvárneniu Kapitána Ameriku, ktorého si zahral vo filmoch Captain America: Zimný vojak (2014) a Avengers 2: Vek Ultrona (2015).

Redaktori spomínaného magazínu brali do úvahy posledné tri snímky každého z hercov a herečiek, ktoré mali premiéru pred júnom 2015. Nebrali však do úvahy animovanéfilmy, snímky, v ktorých dotyční herci stvárnili iba malé úlohy, alebo filmy, ktoré premietali v menej než 2000 kinách. Do zoznamu sa dostali spravidla tie hviezdy, ktoré majú relatívne malé platy a účinkujú v mimoriadne ziskových snímkach.

Na druhej priečke sa umiestnila Mila Kunis s návratnosťou 87,30 dolára za každý vyplatený dolár. Za ňou nasleduje Scarlett Johansson (84,90 dolára za každý vyplatený dolár), ktorá sa predstavila v rovnakýchfilmochako Chris Evans. Štvrtá je Gwyneth Paltrow (82,90 dolára za každý vyplatený dolár). Prvú päťku uzatvára minuloročná držiteľka prvenstva Emma Stone s návratnosťou 54 dolárov na každý vyplatený dolár. Za predošlé sledované obdobie pritom filmy27-ročnej rodáčky z mesta Scottsdale v Arizone vrátili filmovým štúdiám 61,45 dolára za každý dolár, ktorý jej vyplatili. Ako tiež Forbes upozornil, prevažné zastúpenie herečiek v prvej päťke je dôsledkom platovej nerovnosti medzi pohlaviami v Hollywoode.

Do rebríčka najziskovejších hollywoodskych hercov sa dostala aj ďalšia tvár filmovz dielne spoločnosti Marvel Chris Hemsworth. Predstaviteľ Thora obsadil šiestu priečku s návratnosťou 42,10 dolára na každý vyplatený dolár. Do prvej desiatky sa dostali aj Vin Diesel (40,30 dolára za každý vyplatený dolár) a Jennifer Lawrence (39,10 dolára za každý vyplatený dolár), ktorú Forbes tento rok označil za najlepšie zarábajúcu herečku. Deviaty je Mark Wahlberg (37,90 dolára za každý vyplatený dolár) a prvú desiatku uzatvára Dwayne Johnson známy ako The Rock (28,10 dolára za každý vyplatený dolár).

Rebríček najziskovejších hercov a herečiek podľa magazínu Forbes:
1. Chris Evans - za každý vyplatený dolár návratnosť 181,80 dolára
2. Mila Kunis - za každý vyplatený dolár návratnosť 87,30 dolára
3. Scarlett Johansson - za každý vyplatený dolár návratnosť 84,90 dolára
4. Gwyneth Paltrow - za každý vyplatený dolár návratnosť 82,90 dolára
5. Emma Stone - za každý vyplatený dolár návratnosť 54 dolárov
6. Chris Hemsworth - za každý vyplatený dolár návratnosť 42,10 dolára
7. Vin Diesel - za každý vyplatený dolár návratnosť 40,30 dolára
8. Jennifer Lawrence - za každý vyplatený dolár návratnosť 39,10 dolára
9. Mark Wahlberg - za každý vyplatený dolár návratnosť 37,90 dolára
10. Dwayne "The Rock" Johnson - za každý vyplatený dolár návratnosť 28,10 dolára

Viac o téme: Jennifer LawrenceChris HemsworthScarlett JohanssonMark WahlbergVin DieselGwyneth PaltrowEmma StoneChris EvansMila KunisDwayne "The Rock" Johnson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu