Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Abrams sa pri postave z Hviezdnych vojen inšpiroval svojou učiteľkou

Maz Kanata, Star Wars
Maz Kanata, Star Wars

Americký filmový a televízny tvorca J.J. Abrams sa pri vytváraní postavy Maz zo snímky Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) inšpiroval svojou profesorkou anglického jazyka zo strednej školy Rose Gilbert.

Štyridsaťdeväťročný rodák z New Yorku to povedal pre denník The Palisadian Post. “Postava Maz bola pôvodne inšpirovaná úžasnou Rose Gilbert,” povedal filmár. “Chceli sme, aby bol príbeh autentický, hoci je to čisté fantasy. Rose som spomenul na jednom pracovnom stretnutí ako typ nadčasovej a múdrej osoby, ktorú som poznal celý život,” vysvetlil.

Ako tiež Abrams prezradil, žiakom učiteľky bol aj produkčný dizajnér filmu Rick Carter. “Keď sme experimentovali s viacerými výzormi a štýlmi predtým, než sme vybrali finálny, Rose bola vždy v centre inšpirácie pre Maz. Rick a ja sme dúfali, že jej ukážeme, čo robíme, no bohužiaľ zomrela počas príprav filmu,” priblížil režisér.


Šialenstvo pokračuje: Takto vstúpili siedme Hviezdne vojny do histórie


Siedma epizóda vesmírnej ságy Hviezdne vojny sa do slovenských kín dostala 17. decembra. Príbeh snímky sa odohráva 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI - Návrat Jediov (1983). V novinke si zahrali Carrie Fisher, Harrison Ford, Mark Hamill, Peter Mayhew, John Boyega, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Peter Mayhew, Kenny Baker, Gwendoline Christie, Andy Serkis, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Crystal Clarke či Christina Chong. Spomínanú Maz s pomocou špeciálnych efektov stvárnila Lupita Nyong'o. Snímka zaznamenala počas otváracieho víkendu v kinách po celom svete tržby vo výške 529 miliónov dolárov (v prepočte približne 487 miliónov eur), čím sa stala filmom s najúspešnejším vstupom do distribúcie v histórii.

J.J. Abrams, celým menom Jeffrey Jacob Abrams je známy najmä ako režisér moderného spracovania sci-fi Star Trek (2009) a jeho pokračovania s názvom Star Trek: Do temnoty (2013). Ako režisér má na konte aj snímky Mission: Impossible III (2006) a Super 8 (2011), zatiaľ čo pod Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) a Mission Impossible: Národ grázlov (2015) je podpísaný ako producent. Bol tiež tvorcom seriálu Alias (2001 – 2006) a spolutvorcom Nezvestných (2004 – 2010) a Fringe (2008 – 2013).

Viac o téme: Star WarsJ.J. Abrams
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu