Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kasové trháky, ktoré sklamali Najväčšie filmové prepadáky roku 2015

Fantastická štvorka 2015 Zobraziť galériu (4)
Fantastická štvorka 2015 (Zdroj: wordpress)

Ani v kasovo silnom roku se nemôžu všetky filmy zaradiť do rebríčka úspešných. Medzi najväťšími prepadákmi roku 2015 sa samozrejme objavili aj filmy v kategóriách, ktoré sú tradične považované za „zaručený úspech“ - napríklad superhrdinské snímky, akčné rozprávky či nové verzie kasových trhákov 90. rokov.

Zatiaľ čo kúzlo Hviezdnych vojen bude zrejme na filmovom nebi ešte nejakú chvíľu fungovať, zdá sa, že záujem o dystópie či komédie o pánskych partičkách pomaly opadá. Prehľad najväčších filmových kasových prepadákov minulého roka pripravil server Yahoo.

Fantastická štvorka

V posledných rokoch boli filmy, v ktorých žiarili superhrdinovia Marvelu istotou úspechu, u keď ich natočili iné štúdiá než Marvel - ako napríklad série Spider-Man či X-Men. To sa ale zmenilo v lete 2015 s dramatickým zlyhaním Fantastickej štvorky štúdia Fox.Film sprevádzali produkčné problémy, nasledovali drvivé recenzie a sotva viditeľné tržby.

Fantastická štvorka 2015
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: wordpress)

Nikto nechce nové verzie

Je záhadou, kedy Hollywood dospel k presvedčeniu, že akonáhle film dosiahne istý vek, začnú všetci prahnúť po jeho novej verzii. Túžil snáď niekto po novom Kuriérovi bez Jasona Stathama? Po novej verzii komédie Bláznivá dovolenka alebo po výpravnom filme z televízneho seriálu zo 60. rokov Krycie meno U.N.C.L.E.? Čísla z pokladní kín ukazujú, že odpoveď znie nie.

Terminátor Genisys

Po novom pokračovaní Terminátora diváci volali, no i tak na americkom trhu film Terminátor Genisys prepadol (v zámorí si viedol o niečo lepšie). Či už za to mohol zlý marketing a kritika, nezmyselný príbeh či slabnúca príťažlivosť Arnolda Schwarzeneggera, pravdou je, že všetci, ktorí pocítili nostalgiu po 90. rokoch, šli radšej na Jurský svet.

Kasové trháky, ktoré sklamali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Fiktívni muzikanti

Zatiaľčo životopisný film Straight Outta Compton a srdcervúci dokument o Amy Winehouse nazvaný jednoducho Amy prekonali očakávania, aspoň pokiaľ ide o zisky, filmyo fiktívnych muzikantoch diváci míňali bez väčšieho povšimnutia. Komédia Nikdy nie je neskoro, kde na plátne hrá na gitaru Meryl Streep, filmový remake seriálu Jem and the Holograms či dráma We Are Your Friends so Zakom Efronom zhodne padli do hluchých uší.

Steve Jobs

Nafilme o spoluzakladateľovi spoločnosti Apple pracoval hviezdny tím od scenáristu Aarona Sorkina (Sociálna sieť) až po režiséra Dannyho Boyla (Milionár z chatrče). Štúdio Universal ale precenilo túžnu divákov sledovať na plátne zrod počítačovej firmy. A navzdory pozitívnym kritikám vynášajúcim najmä herecké výkony Michaela Fassbendera a Kate Winslet skoro štúdio sťahovalo film zo stoviek kín.

Steve Jobs, Michael Fassbender
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: film-book.com)

Dystópia

Hunger Games: Sila vzdoru 2. časť, Rezistencia či Labyrint: Skúšky ohňom - všetky vstúpili do kín so závideniahodnými ziskami, ale i tak tieto pokračovania dystopických ság nenaplnili očakávánia a nedosiahli na čísla a čiastky úvodných častí. To by mohlo znamenať, že budúcnosť dystopických adaptácií bude skoro vyzerať rovnako pochmúrne ako Panem pred príchodom Katniss.

Kumpánske komédie

Ešte pred pár rokmi diváci milovali komédie o puberťáckych výstrelkoch dospelých mužov. Ale zdá sa, že sa tejto témy už prejedlo afilmy jako je Vincentov svet, Pixely, Medvedík 2 či To bol teda zajtra žúr2 sa zaradili medzi prepadáky roku 2015.

To bol teda zajtra
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: filmbuffonline)

Pan

Rozprávkový šťastný koniec sa zatiaľ rozhodne nekoná ani pre filmové štúdiá Warner Bros' Pan ťažiace z príbehu Petra Pana. Pri nákladoch 150 miliónov dolárov na domácom trhu zarobil menej než 35 miliónov a hoci si v zahraničí viedol o niečo lepšie, je stále v červených číslach.

Viac o téme: Filmové prepadáky roku 2015
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu