Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kultový režisér Quentin Tarantino: Už iba dva filmy a končím

Quentin Tarantino Zobraziť galériu (2)
Quentin Tarantino

Americký režisér a scenárista Quentin Tarantino znovu vyhlásil, že plánuje nakrútiť už iba dva filmy, pričom by mohlo ísť o gangsterskú snímku a horor. Päťdesiatdvaročný filmár to uviedol v rozhovore pre britský magazín Time Out.

„Obvykle mi trvá približne tri roky, kým nakrútimfilm, takže mi zostáva ešte takmer dekáda. Nechcem to robiť navždy. Mal by existovať koniec,“ povedal Tarantino, ktorý následne prezradil, aké by mohli byť jeho posledné dve snímky. „Nezostal už žiaden žáner, v ktorom by som chcel nakrútiťfilmtak veľmi, ako to bolo prifilmez obdobia druhej svetovej vojny alebo akčnýfilm. Možno mi chýba gangsterskýfilmz 30. rokov. Taktiež by som rád spravil niečo moderné, kde by som mohol mať postavu, ktorá si sadne do auta a zapne rádio, takže by som mal super zábery z jazdy. A ak by som mal všetok čas na svete, tak by som veľmi rád nakrútil nejaký naozaj veľmi strašidelný horor, ako bol Vyháňač diabla,“ uzavrel filmár.

Quentin Tarantino
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Najhorší šéfovia Hollywoodu: Cameron či Disney ako ich nepoznáte


Quentin Jerome Tarantino je držiteľom Oscara za scenár kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali tiež za réžiu tohto filmu a za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi (2009). V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár westernu Divoký Django (2012). Okrem toho má na konte i filmyGauneri (1992), Jackie Brownová (1997), Kill Bill (2003, 2004), Grindhouse: Auto zabijak (2007) a Osem hrozných (2015), pričom sa podieľal aj na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City - mesto hriechu (2005).

Viac o téme: Quentin Tarantino
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu