Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kvalita overená časom: Top romantické komédie vás očaria aj dnes

Audrey Hepburn Zobraziť galériu (7)
Audrey Hepburn (Zdroj: SITA)

Nielen novinky dokážu zaujať. Nemusíte patriť k filmovým kritikom, aby ste dokázali oceniť krásu snímok, ktoré vznikli pred pár desaťročiami. Zamilované dvojice zo starých romantických filmov dokázali o svoju lásku bojovať omnoho zaujímavejšie ako niektorí dnešní hrdinovia. V prípade, že si to potrebujete overiť, vyskúšajte niektorý z týchto klasických romancí.

Casablanca

Casablanca
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros)

Azda nie je ani možné nezačať práve hollywoodskou romantickou klasikou, ktorá sa odohráva počas druhej svetovej vojny vneokupovanej časti Maroka – vCasablance. Ak by ste si mohli vybrať iba jeden film ztohto zoznamu, rozhodne siahnite po tomto exotickom príbehu oľúbostnom trojuholníku medzi Rickom, Victorom aIlsou. Od začiatku až po posledné scény je snímka plná trefných výpovedí a romantiky, ktoré oceníte nielen včase sviatku lásky. Akokoľvek diváci tento film zbožňujú, hlavní hrdinovia ním veľmi nadšení neboli asnažili sa zneho vyvliecť, čo im, našťastie, nevyšlo.


Nalaďte sa na Valentína: Naj romantika, ktorá chytí za srdce


Prázdniny vRíme

Prázdniny v Ríme
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Paramount )

Kto by už len nemal rád rozkošnú Audrey Hepburn? Akýkoľvek film sňou nesie vsebe istú dávku elegancie, ktorou neopovrhnú ani veľkí kritici. Snímka totiž získala desať nominácií na Oscara aztoho tri sa premenili aj na ceny. Panovnícke povinnosti vedia byť dosť otravné, atak sa mladá princezná odváži spoznávať Rím ako úplne obyčajné dievča. Samozrejme, nesmie chýbať romantická zápletka, preto jej pomáha americký novinár vpodaní Gregoryho Pecka.

Raňajky uTiffanyho

Raňajky u Tiffanyho
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: httpwall4all.me)

Od úvodu až po koniec ide oabsolútnu klasiku skrásnou Audrey Hepburn, ktorá sa predstavila ako Holly. Snímka vznikla podľa románu Trumana Capota, v ktorom mladá hrdinka žijúca v New Yorku sníva osvojej úžasnej budúcnosti. Zatiaľ však žije ztoho, čo jej dajú jej obdivovatelia. Všekto sa mení, keď sa do jej domu nasťahuje nový zaujímavý sused. Autor románu vôbec nebol svýsledným filmom spokojný, aj hlavnú predstaviteľku si predstavoval inak – chcel, aby Holly hrala Marilyn Monroe. Snímka aj napriek tomu získala dve zlaté sošky Oscara astala sa takpovediac nesmrteľnou klasikou.


Dom z filmu Raňajky u Tiffanyho predali: Koľko stála vila Audrey Hepburn?


Obchod za rohom

Obchod na rohu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures)

Máte radi snímku Láska cez internet sTomom Hanksom aMeg Ryan? Obchod za rohom vás potom určite tiež osloví, keďže prvý spomínaný je remakom toho druhého. Voboch snímkach sledujeme príbeh dvoch ľudí, ktorí majú niečo spoločné sobchodom na rohu. V skutočnosti sa síce neznášajú, no zamilujú sa prostredníctvom pošty. Vo verzii zroku 1940 ide očosi romantickejšiu situáciu, keď si namiesto súčasných mailov vymieňajú ľúbostné listy. Tento sladký film sa vám určite zapáči, stačí len navštíviť Obchod na rohu.

Odviate vetrom

Odviate vetrom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures)

Ohnivá osobnosť Scarlett sa spája sjužanským šarmom Rhetta vepickej ságe odohrávajúcej sa počas americkej občianskej vojny juhu proti severu. Stihli ste si už pozrieť najslávnejší americký film všetkých čias? Nie? Nevadí, známy milostný príbeh je vo svojej podstate tak nadčasový, že svoju aktuálnosť nestráca ani dnes. Zaujímavosťou je, že Odviate vetrom je prvý čiernobiely film, ktorému bola neskôr dodaná farba. Snímka získala až osem Oscarov.


Posledné filmy legiend: Takto sa lúčili so strieborným plátnom


Príbeh zPhiladelphie

Philadelphia story
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures)

Vtejto roztomilej romanci sa predstavili dvaja zobľúbených klasických hercov – Cary Grant aKatharine Hepburn. Tá zahviezdila ako spoločenské dievča, ktoré sa zmieta medzi svojim snúbencom abrilantným reportérom. Jednoducho – príklad čarovných starých hollywoodskych čias.

Viac o téme: Audrey HepburnKatharine HepburnGregory PeckCary Grant
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu