Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Revenant má konkurenciu: Toto sú podľa hercov a scenáristov najlepšie filmy!

(Zdroj: internet)

Snímky Spotlight a Stávka na neistotu získali v sobotu hlavné ocenenie udeľované združením amerických scenáristov. Novinárska dráma Spotlight má podľa asociácie najlepší pôvodný scenár a finančná komédia Stávka na neistotu bola ocenená za najlepší scenár podľa predlohy, ktorou bola kniha Michaela Lewisa.

Oba tieto snímky sú zároveň kandidátmi na Oscara pre najlepší film. Vo svojich kategóriách boli na toto ocenenie, udeľované americkou Akadémiou filmového umenia a vied, nominovaní aj scenáristi oboch filmov.Trofej za najlepší scenár dokumentu si odniesli tvorcovia snímky Going Clear: scientológov and the Prison of Belief. V kategórii televízny seriál zvíťazili Šílenci z Manhattanu.

Trailer k filmu Stávka na neistotu


Mohlo by vás zaujímať: Bude to Leov rok? 5 dôvodov, prečo si Oscara konečne zaslúži


Ceny pre najlepšie minuloročné filmy, ktoré tento rok udeľovala združenie profesionálov v americkom filmovom priemysle, putovali k rôznym snímkam. Kým herci ocenili Spotligt a producenti Stávku na neistotu, podľa režisérov bol najlepším snímkou ​​Revenant Zmŕtvychvstanie. Kto má najväčšiu šancu získať 28. februára Oscara, tak možno len ťažko predpovedať, uviedla agentúra Reuters.

Trailer k filmu Spotlight

Viac o téme: Revenant: ZmŕtvychvstanieSpotlightStávka na neistotu
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu