Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mäsu hovoria rázne nie: Ktoré slávne herečky sú vegetariánky?

Kristen Bellová Zobraziť galériu (11)
Kristen Bellová (Zdroj: SITA)

V ich jedálničkoch absentuje mäso, ale aj niektoré iné potraviny, ktoré väčšina z nás bežne konzumuje. Ktoré známe herečky sú vegetariánky a čo ich k tomu priviedlo?

Mäso odmieta možno až prekvapujúco veľa známych herečiek. Niektoré k vegánstvu či vegetariánstvu priviedli rodičia, iné negatívna skúsenosť, ďalšie súcit so zvieratami. Takmer žiadna z nich svoje rozhodnutie neľutuje a väčšina je tomuto štýlu stravovania verná celé desaťročia. Ktoré známe herečky sú vegetariánky?

Kristen Wiigová

V roku 2011 ju organizácia PETA označila za najviac sexi vegetariánku. Kristen Wiig priznáva, že za jej vegetariánstvom je snaha zdravo žiť. Namiesto mäsa jedáva veľa sójových produktov, tofu a v jej jedálničku nechýba ani ovocie a zelenina. Pije veľa vody a džúsov, čo jej určite príde vhod, keďže je aktívnou športovkyňou. No to najhlavnejšie, je úspešnou herečkou, ktorá má na konte dokonca už aj jednu Oscarovú nomináciu.

Kristen Wiigová
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Kristen Bellová

Kristen Bellová o sebe hovorí, že vegetariánkou začala byť už v detstve. Nechcela totiž na zvieratá hľadieť ako na potravu, ale ako na niečo viac. A tak kým si jej rovesníci a kamaráti pochutnávali na hamburgeroch, ona dávala prednosť ovociu a zelenine. Kristen mäso neje už roky a svoj životný štýl hrdo propaguje.

Kristen Bell
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Prečítajte si tiež: Obľúbená detektívka Veronica Marsová sa možno vráti na obrazovky

Darryl Hannahová

Podobne ako Kristen Bellová i Darryl Hannová sa stala vegetariánkou už v mladom veku. Jej rozhodnutie vo veľkej miere ovplyvnila udalosť z detstva. Na odpočívadle pri ceste videla teliatko, ktoré práve prevážali v kamióne. Keď sa šoféra opýtala, ako sa volá, cynicky jej odvetil, že "teľacina, k dispozícií na ďalší deň ráno". V tú chvíľu sav mladej Darryl niečo zlomilo a uvedomila si, že už nikdy nechce jesť mäso. Mala vtedy 11 rokov.

Darryl Hannahová
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Alyssa Milanová

Pre „Čarodejnicu“ Alyssu Milanovú predstavuje vegetariánstvo spôsob, akým môže každý zmierniť utrpenie tohto sveta. Táto šarmantná herečka sa pred ôsmimi rokmi objavila v kampani PETA oblečená v outfite so zeleniny a so sloganom „Dovoľme vegetariánstvu v nás vyrásť.“ Alyssa sa vegetariánstvanevzdala ani počas tehotenstva.

Alyssa Milanová
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Anne Hathawayová

Hviezda Bedárov či Interstellaru, Anne Hathawayová, sa vegetariánkou stala len nedávno. Čo za jej zmenou stojí, nevedno, každopádne, jedného dňa si povedala, že prestane jesť mäso a tak sa aj stalo. Sama hovorí, že s vegetariánstvom je to u nej ako na hojdačke, raz áno a raz nie. Keď už však nič iné, aspoň vystupuje kriticky voči podmienkam chovu, respektíve lovu niektorých zvierat.

Anne Hathawayová
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Čítajte - Hollywoodski herci talentom prekypujú: Títo vás prekvapia speváckym talentom

Christina Applegateová

Aj Christinu Applegateovú k vegetariánstvu priviedla nepríjemná skúsenosť. Pred rokmi jej v reštaurácii priniesli na tanieri mäso, z ktorého ešte tiekla krv. S odkazom, že nebude jesť niečo živé, nechala tanier odniesť a stala sa vegetariánkou. Okrem toho bojuje za práva zvierat a nabáda ostatné ženy, aby si nekupovali veci z kože.

Christina Applegate
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: fanclub.org)

Anna Paquinová

Zdravý životný štýl motivuje Annu Paquinovú k tomu, aby sa stravovala ako vegetariánka. V jej jedálničku preto nájdeme hlavne veľa ovocia a zeleniny. A čo táto kanadská herečka nemá rada? Reštaurácie rýchleho občerstvenia. Tým sa vyhýba oblúkom.

Anna Paquinová
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Diane Keatonová

Niekdajšia múza Woodyho Allena Diane Keatonová nepatrí medzi osobnosti, ktoré hlasno lobovali v prospech vegetariánstva. Sama odmieta mäso dlhé roky, no necíti potrebu o tom presviedčať ostatných. Necháva to na ich rozhodnutí. Podobne neprehovára ani svoje deti. Jedným dychom však dodáva, že keď vyrastú, určite budú ako ona, taktiež vegetariáni.

Diane Keaton
Zobraziť galériu (11)

Prečítajte si aj toto - Týmto párom to v láske nevyšlo: Po rozchode sa však opäť stretli na plátne

Julianna Marguliesová

Hoci v tomto roku oslávi už päťdesiatku, málokto by jej tento vek tipoval. Julianna Marguliesová totiž vyzerá výborne, za čo vďačí aj zdravej strave. Už jej otec bol vegetariánom a ona kráča v jeho šľapajach. V jej jedálničku dominuje ovocie a zelenina, v dobrej kondícii sa herečka udržuje pravidelným cvičením a pozitívnym životným prístupom.

Julianna Marguliesová
Zobraziť galériu (11)

Shannon Elizabethová

Shannon Elizabethová, hviezda troch „prcičkovských“ filmov, je vegetariánkou z presvedčenia. Verí totiž, že i zvieratá majú svoju dušu, srdce a pocity a mali by sme im dávať lásku a nie ich konzumovať. Stala sa aj tvárou kampane, v ktorej sa snažila presvedčiť ľudí, aby namiesto jedenia moriaka radšej jedného adpotovali.

Shannon Elizabethová
Zobraziť galériu (11)

K vegetariánstvu sa hlásia aj Kate Winsletová, Hayden Panettierová, Pamela Andersonová či Amy Smartová. Všetky hovoria mäsu rázne nie.

Viac o téme: JedloVegánstvoVegánVegetariánVegetariánstvoStravovanieMäsoPotraviny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu