Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kvôli úlohám spravia takmer všetko: Najextrémnejšie premeny Hollywoodu!

Zobraziť galériu (12)
(Zdroj: internet)

Autentickosť je v Hollywoode dôležitá. Na to, aby mohli herci stvárniť niektoré úlohy, sa potrebujú do postavy doslova a do písmena vžiť. Niektorým na to stačí mejkap, no iní testujú svoje hranice. Toto sú najdrastickejšie a najprekvapivejšie zmeny ich výzoru!

John Travolta

Niektoré premeny nezahŕňajú nutne len fyzické zmeny, ktoré musia podstúpiť samotní herci. Hollywood zamestnáva naozaj veľa kvalitných maskérov a ich dielo je časro takmer neuveriteľné. Platí to aj v prípade Johna Travoltu, ktorý sa v muzikáli Hairspray (2007) zmenil na Ednu Turnbladovú, matku stredoškoláčky Tracy. To je zmena, čo poviete?

Kvôli úlohám spravia takmer
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: internet)

Chris Hemsworth

Tohto fešáka poznáme najmä ako Thora zo série marveloviek. V roku 2015 sa predstavil vo filme V srdci mora, ktorý sa inšpiroval románom Hermana Melvilla o legendárnej bielej veľrybe. Na to, aby pôsobil ako členposádkylode dôveryhodne, musel Hemsworth podstúpiť drastickú diétu. Tá zahŕňala zníženie denného príjmu kalórii na 500 po dobu štyroch týždňov. Chris schudol za mesiac 7 kíl svalov, čo sa na jeho vypracovanej postave očividne odzrkadlilo.

Kvôli úlohám spravia takmer
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: internet)


Mohlo by vás zaujímať:Katastrofické scenáre konca sveta: Čo všetko nám už vo filme hrozilo?


Charlize Theron

Je jednou z najkrajších žien vHollywoode. Ani Charlize Theron sa však nebojí výziev a dokáže sa pre filmvú úlohu doslova znetvoriť. Vživotopisnomfilme Monštrum (2003) stvárnila masovú vrahyňu a prostitútkuAileen Wuornosovú a za túto úlohu bola ocenenáOscarom. Tvorcovia filmu ju zmenili na nepoznanie a spolu s jej hereckým výkonom získala postave to, čo si vyžadovala.

Kvôli úlohám spravia takmer
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: internet)

Tom Hardy

Mad Max: Zbesilá cesta (2015) a Revenant (2015) sú snímky, vďaka ktorým sa Tom Hardy dostal do povedomia filmových divákov. Malokto si v tieni slávy Batmana uvedomil, že v snímke Temný rytier povstal (2012) stvárnil úhlavného nepriateľa práve Hardy. Aby obávaný nepriateľ Bane naozaj vzbudzoval na plátne strach, musel Hardy nielen pribrať, ale aj riadne zamakať a nabrať svalovú hmotu. Pred Temným rytierom sa objavil v snímke Bojovník: Brat proti bratovi (2011), pre ktorý tiež musel tráviť hodiny posilňovaním. Dokopy mal o 23 až 27 kíl viac svalov ako človek s normálnou postavou.

Tom Hardy v snímkach Bojovník: Brat proti bratovi (2011) a Temný rytier povstal (2012).
Zobraziť galériu (12)
Tom Hardy v snímkach Bojovník: Brat proti bratovi (2011) a Temný rytier povstal (2012).  (Zdroj: internet)

Jared Leto

Mnohí ho poznajú skôr ako speváka skupiny 30 seconds to Mars, no Jared Leto je nepochybne skvelým hercom. Svoje postavy dokáže často stvárniť lepšie, než jeho známejší kolegovia. Zahral si v mnohých slávnych snímkach ako je Klub bitkárov (1999), Requiem za sen (2000), Úkryt (2002), Alexander Veľký (2004) či Obchodník so smrťou (2005). Patrí takisto k umelcom, ktorí sú pre svoje povolanie schopní spraviť všetko. Vo filmochChapter 27 (2007) a Klub poslednej nádeje (2013) musel podstúpiť drsné zmeny. Za Klub poslednej nádeje získal aj Oscara za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

Leto vo filme (vľavo) Klub poslednej nádeje a Chapter 27 (vpravo). V strede je Jared vo svojej obvyklej forme.
Zobraziť galériu (12)
Leto vo filme (vľavo) Klub poslednej nádeje a Chapter 27 (vpravo). V strede je Jared vo svojej obvyklej forme.  (Zdroj: internet)


Mohlo by vás zaujímať: Na slávu si počkali: Tieto hviezdy odštartovali kariéru až po tridsiatke


Extrém na koniec

Štyridsaťdvaročný Christian Bale je naozaj kráľompremien. Jeho telo sa kvôli úlohám v rôznych filmoch menilo neuveriteľným spôsobom. Striedal váhu aj výzor len preto, aby diváci jeho postavám uverili. Bol vychudnutý, svalnatý, s nadváhou, a to v priebehu niekoľkých rokov. Všetko sa začalo pri filmoch Americké psycho (2000) a Vláda ohňa (2002). Už v nich musel disponovať vypracovanou postavou, takže ho hodiny tréningu neminuli.

Christian Bale (zľava) vo filmoch Americké psycho (2000) a Vláda ohňa (2002).
Zobraziť galériu (12)
Christian Bale (zľava) vo filmoch Americké psycho (2000) a Vláda ohňa (2002).  (Zdroj: internet)

O dva roky neskôr podstúpil drastickú premenu pre svoju filmovú úlohu v snímke Mechanik (2004). Vážil iba 55 kíl amnohí mali problém ho v tejtoúlohe spoznať. Bale stvárnil muža, ktorý nespal takmer rok a jeho zdravotný stav sa preto rapídne zhoršoval. Keďže sa vo filme objavil v niekoľkých scénach aj s normálnou hmotnosťou, chudnutie muselo byť rýchle a drastické. Režisér Brian Anders mu pre autentickosť roly navrhol zhodiť aspoň 15 kíl. Bale sa však pre uveriteľnosť úlohy sám rozhodol schudnúť dokonca 30 kíl. Jeho diéta pozostávala z kávy, ciagriet a jedného jablka na deň.

Kvôli úlohám spravia takmer
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: internet)

Iba rok na to sa do kín dostala jeho prvá batmanovka Batman začína (2005). Musel teda opäť nabrať svaly - stačilo 31 kíl a dostal sa na svoju obvyklú váhu. Každý si ho pamätá ako príťažlivého a tajomného muža, ktorý po nociach chráni mesto Gotham pred zločincami.

Kvôli úlohám spravia takmer
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: internet)


Mohlo by vás zaujímať:Christian Bale ako Enzo Ferrari skončil: Odmieta opäť obetovať svoje zdravie!


Nasledovala snímka Temný úsvit (2006), ktorá si opäť vyžadovala rapídne zníženie váhy. Christian Bale preto opäť chudol a dostal sa na váhu 61 kíl. Rodziel medzi filmami je takisto rok a herec opäť dokázal schudnúť neuveriteľných 25 kíl. Ďalšia batmanovka a s ňou opätovné zvyšovanie hmotnosti však na seba nenechalo dlho čakať. Temný rytier uzrel svetlo sveta v roku 2008 a Bale sa ukázal opäť v skvelej forme.

Bale vo filmoch (zľava) Temný úsvit (2006) a Temný rytier (2010).
Zobraziť galériu (12)
Bale vo filmoch (zľava) Temný úsvit (2006) a Temný rytier (2010).  (Zdroj: internet)

Tu sa však Baleove premeny nekončia. V roku 2010 sa objavil spolu s Markom Wahlbergom vo filme Boxer, kvôli ktorému opäť schudol 20 kíl. Pre film Temný rytier povstal sa Bale opäť vrátil k svojej normálnej hmotnosti a pribral 24 kíl.

Bale vo filmoch Boxer (2010) a Temný rytier povstal (2012).
Zobraziť galériu (12)
Bale vo filmoch Boxer (2010) a Temný rytier povstal (2012).  (Zdroj: internet)

Čerešničkou na torte jeho telesných premien bola rola vo filme Špinavý trik (2013). Tentoraz musel pribrať ešte 24 kíl navyše a pre zmenu trpel nadváhou. Po tejto úlohe si zahral vo filmoch ako Oheň ohňom (2013) či Stávka na neistotu (2015), v ktorých sa opäť dostal na svoju klasickú váhu. Mal sa objaviť aj ako Enzo Ferrari v pripravovanej snímke o zakladateľovi automobilky Ferrari, ale herec z filmu odstúpil pre obavy o svoje zdravie. Musel by totiž opäť pribrať. Nemožno sa mu čudovať, že ďalší extrém podstúpiť nechce.

Kvôli úlohám spravia takmer
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: internet)

Viac o téme: Tom HardyMeryl StreepChristian BaleJared LetoRalph
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu