Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Išla po ňom FBI: Sachu Barona Cohena si pri nakrúcaní zmýlili s teroristom

Sacha Baron Cohen Zobraziť galériu (3)
Sacha Baron Cohen (Zdroj: SITA)

O anglického komika a herca Sachu Barona Cohena a jeho filmový štáb sa počas nakrúcania komediálnej snímky Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (2006) zaujímal americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Štyridsaťštyriročný rodák z Londýna to prezradil v americkej podcastovej relácii WTF with Marc Maron. Predstaviteľ kazašského reportér Borata Sagdijeva, ktorý počas nakrúcania so svojím tímom cestoval v zmrzlinovej dodávke, priznal, že sa na nich sťažovalo viacero ľudí, čo podnietilo záujem FBI. „Dostali veľa sťažností o tom, že v zmrzlinovej dodávke cestujú teroristi. Začali si o nás vytvárať záznamy a nakoniec nás navštívili v hoteli,“ povedal Cohen dodávajúc, že ušiel hneď ako sa o nich dozvedel.

Sacha Baron Cohen
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Incident nebol jediným stretom so zákonom pri nakrúcaní tohto filmu. S pribúdajúcimi sťažnosťami štáb nakoniec najal človeka, ktorý sa zaoberal možnými problémami a zatknutiami. Herec prezradil, že takého člena tímu si najali aj pre jeho najnovšiu komédiu Grimsby, ktorá bude mať v slovenských kinách premiéru 3. marca.

Sacha Baron Cohen
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Sacha Baron Cohen je známy vďaka stvárneniu viacerých kontroverzných satirických postáv. Okrem Borata sa predstavil aj ako britský rapper z predmestia Ali G či ako homosexuálny fashionista zosmiešnil módny priemysel vofilmeBrüno (2009). V roku 2012 si v Diktátorovi zahral admirála generála Aladeena, ktorý sa po smrti Kim Čong Ila považuje za posledného mohykána medzi diktátormi a zo všetkých síl sa snaží svoju krajinu uchrániť pred demokraciou. Barona Cohena diváci mohli vidieť aj vofilmoch Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006), Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007), Hugo a jeho veľký objav (2011) a v roku 2012 sa predstavil aj v adaptácii románu Victora Huga Bedári (1862), kde stvárnil pána Thénardiera.

Viac o téme: Sacha Baron CohenBorat
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu