Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pokračovanie nebude: Tim Burton poprel prípravu ďalšej časti filmu Beetlejuice

Tim Burton
Tim Burton (Zdroj: SITA)

Americký režisér Tim Burton poprel správy o príprave pokračovania filmu Beetlejuice (1988). Špekulácie o vzniku novinky spustila minulý rok 44-ročná herečka Winona Ryder, ktorá v snímke stvárnila tínedžerku Lydiu Deetz. V talkšou Late Night with Seth Meyers sa totiž vyjadrila, že pokračovanie potvrdil samotný Burton.

Ako však uviedla filmárova hovorkyňa pre americký magazín Entertainment Weekly, 57-ročný rodák z Kalifornie je v súčasnosti zaneprázdnený prácou na filmeMiss Peregrine's Home for Peculiar Children, ktorý by mal mať slovenskú premiéru 29. septembra. Neskôr ho čaká práca na hranej verzii klasickej animovanej snímky Dumbo (1941) pod taktovkou spoločnosti Walt Disney Pictures.

Päťdesiatšesťročný Tim Burton sa do povedomia verejnosti dostal snímkou Pee-Weeho veľké dobrodružstvo (1985) a divákov si získal ďalšími inovatívne spracovanýmifilmamiplnými bizarných nápadov a postáv ako Nožnicovoruký Edward (1990), Ed Wood (1994), Ospalá diera (1999), Veľká ryba (2003), Mŕtva nevesta Tima Burtona (2005), Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007) i blockbustermi ako Batman (1989), Batman sa vracia (1999), Planéta opíc (2001), Charlie a továreň na čokoládu (2005) či Alica v krajine zázrakov (2010). Do kín však uviedol aj animák Frankenweenie (2012) a fantasy komédiu Temné tiene (2012). Burton často spolupracuje s Johnnym Deppom a tiež s Helenou Bonham Carter. Hudbu k takmer všetkýmfilmom, ktoré režíroval či produkoval, zveril Dannymu Elfmanovi. Za Mŕtvu nevestu Tima Burtona a Frankenweenieho má na konte nominácie na Oscara v kategórii Najlepší animovanýfilm.

Viac o téme: Tim BurtonWinona RyderBeetlejuice
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu