Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vraj ich neznášajú, ale je to tak naozaj? Pozrite si najvernejšie milostné scény

Top Gun
Top Gun (Zdroj: Youtube)

Vášnivé posteľné scény znamenajú pre väčšinu hercov a herečiek zväčša veľmi nepríjemné chvíle. Predstava milostného aktu s neznámym človekom a mnohými divákmi naokolo, teda veľmi vzrušujúca nie je. Mnohé z nich však vyzerajú tak dôveryhodne, že nejeden divák pri nich tají dych. Toto sú tie najreálnejšie vyzerajúce.

Veľmi nebezpečné známosti (1999)

Vo filme Veľmi nebezpečné známosti je hneď niekoľko ľahko uveriteľných a precízne stvárnených momentov. Prvým je práve drzý a cieľavedomý Sebastian Valmont (Ryan Phillippe), druhým jeho sebecká a bezcitná nevlastná sestra Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar) a v neposlednom rade to je naivita mladučkej Annette Hargrove (Reese Witherspoon). Rovnako autenticky ako charaktery postáv sú však zobrazené aj posteľné hrátky medzi Sebastianom a Annette. Herci sa pri nich mohli aj trochu uvoľniť, keďže v čase natáčania už tvorili pár a neskôr sa aj vzali.

Skrotená hora (2005)

Skrotená hora je najmä príbehom lásky a priateľstva dvoch mužov, rančera Ennisa Del Mara a kovboja Jacka Twista. Najznámejšia erotická scéna filmu však drsným spôsobom zobrazuje inštinktívny pud dvoch mužov bez prítomnosti akéhokoľvek romantického citu. Heath Ledger i Jake Gylenhaal svoje postavy stvárnili natoľko vierohodne, že si za ich zobrazenie vyslúžili nominácie na Oscara (ani jeden však sošku nakoniec nezískal) a mnohé iné prestížne ocenenia.


Mohlo by vás zaujímať:Láska všade navôkol: Top scény pre fanúšikov romantiky


Top Gun(1986)

Možno je Top Gun jedným z tých gýčových snímok, ktorých koniec viete predpovedať ešte pred úvodnými titulkami. Pravdou je, že romantika ani nie je nosným motívom filmu. Inštinktívnosť a živočíšnosť hlavnej hviezdy, pilota Peta "Mavericka" Mitchella (Tom Cruise) bola však práve vzťahom k žene doslova znásobená. V čase natáčania mal Cruise len 24 rokov a Kelly McGillis, ktorá stvárnila inštruktorku Charlie Blackwood, o päť rokov viac. Treba uznať, že medzi hercami to riadne iskrilo.

8. Míľa(2002)

Hudobná dráma ani v najmenšom nie je erotickou snímkou a nie je ani pravým autobiografickým príbehom. Kúsok autenticity v nej však v každom prípade je, a to aj vďaka tomu, že si v nej zahral samotný slávny rapper Eminem. Súčasťou jeho života bezpochyby boli aj také chvíle, akú rapper stvárnil s herečkou Brittany Murphy.


Mohlo by vás zaujímať:Obľúbené snímky plné romantiky: Čo o nich ešte neviete?


Čierna labuť(2010)

Ďalšia scéna v podaní postáv rovnakého pohlavia. Pozornejší divák si môže všimnúť, že vášnivá posteľná scéna vo filme nastáva v 69. minúte. Natalia Portman a Mila Kunis sa naplno oddávajú zmyselným chvíľam a len málokto by uveril, že nejde o skutočnosť a že si herečky spoločné chvíle neužívajú. Obe hviezdy totiž svoje úlohy stvárnili bravúrne. Koniec-koncov, Natalie Portman získala za postavu baleríny Niny Oscara, cenu BAFTA, i Zlatý Glóbus.

Deväť piesní (2004)

Film Deväť piesní anglickej produkcie je nízkorozpočtová snímka. Všetky scény sa natáčali pomocou ručnej kamery a herci nemali ani scenáre. Až príliš dôverne zobrazené erotické scény podľa režiséra Michaela Winterbotooma nemajú divákov šokovať. Cieľom filmu je zobraziť lásku a vzťah mladých ľudí od jeho začiatkov a so všetkými detailmi, intímne chvíle nevynímajúc. Ako píše oficiálne text distribútora, film Deväť piesní je predovšetkým neokázalý pohľad na to, čo robí čerstvo zamilovaný pár za dverami spálne.

Viac o téme: Top GunSkrotená horaVeľmi nebezpečné známosti8. MíľaČierna labuť9 piesní
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu