Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Komentátori pri nich strácali hlas: Pozrite si najdôležitejšie góly Slovákov z hokejových MS

Hokejový šampionát sa už nezadržateľne blíži. Celá krajina sa znovu ponorí do národných farieb a bude s oduševnením sledovať zápasy reprezentácie. Žiadny iný šport nedokázal na Slovensku vyvolať takú jedinečnú a neskutočnú eufóriu ako práve hokej. Prinášame vám TOP 5 gólových momentov, ktoré vyvolali obrovskú vlnu radosti a pri ktorých komentátori strácali hlas.

5.Gól, ktorý znamenal postup k elite

Slovensko v roku 1995znovu hostilo MS a túžilo po postupe do elitnej kategórie. Všetko išlo podľa plánu, až prišiel náročnýzápas s Lotyšskom.Po presnej prihrávke vtedy ešte mladíka Šatana strelil kapitán Peter Šťastný gól, ktorý znamenal výhru 4:3.Komentátor Marek Mryglot nadšenie rozhodne neskrýval.

Mohlo by vás zaujať:FOTO Hokejisti nabrali smer Petrohrad: Aby sa Cíger s týmto rozhodnutím ešte nepopálil!

4. Bronzová poistka

Na MS 2003 vo fínskychHelsinkách sme po prvý raz na najvyššom fóre zdolali Česko. Víťazstvo bolo o to cennejšie, že nám prinieslo bronzovú medailu. Fantastickou kľučkou ju poistil Pavol Demitra.Komentátori Andrej Miklánek s Milošom Kováčom prežívali neskutočný nával radosti.

Mohlo by vás zaujať:Vytaste kalendáre a píšte si! Toto sú TOP dátumy mesiaca, ktoré musíte ovládať

3.Lintnerov čarovný nájazd

Skvelý Lašák v bráne nedovolil skórovať štyrom Švédom, Pálffymu sa to podarilo. Komentátori Stanislav Štefánik s Milošom Kováčomtŕpli pri každom nájazde.Neuveriteľná semifinálová dráma však priniesla rozuzlenie až v podobe krásnej strelyRicharda Lintnera, ktorá znamenala postup do zlatého fináleMS 2002 vo švédskom Göteborgu.

Všetko o MS v hokeji - aktualiti, program, výsledky, tabuľky

2. Šatan nás posunul do finále

Po nie príliš úspešných rokoch sme znovu zažilipravý hokejový ošiaľ. Presne po desiatich rokoch si Slovensko opäť zahralo o zlato. Vo fínskych Helsinkáchsme vsemifináleporazili Česko 3:1 aj vďaka tomuto nezabudnuteľnému gólu Miroslava Šatana, ktorý dokonca padol v oslabení.Nečudo, že komentátor Pavol Gašpar neudržal emócie na uzde.

1. Zlatý gól

Najdôležitejší gól našich hokejových dejín. Presne sto sekúnd pred koncom finále s Rusmisa po prihrávke Pálffyho presadil Peter Bondra a zaznamenal gól, ktorý nám priniesol titul majstrov sveta.Hneď po skončení finále MS 2002 vo Švédsku vyslovil Miloš Kováč túnajkrajšiu vetu, na ktorú netrpezlivo čaká každýkomentátor- sme majstri sveta!

Viac o téme: TOP momentyMS v hokeji
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu