Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Filmoví experti poznajú recept na dokonalý film: Takto sa to má robiť!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

Dokonalý film by bol kriminálnou drámou, v ktorej by zomrela aspoň jedna z postáv. Vyplýva to z analýzy, ktorú vypracovali filmoví experti z britského portálu Superfi. Analýza sa opiera o rebríček 250 najlepších snímok podľa hodnotenia fanúšikov na internetovej filmovej databáze IMDb.

Zistili, že dokonalý film by sa podľa nich odohrával v USA, trval by dve hodiny a 9 minút a bol by určený pre divákov nad 15 rokov. Náklady by predstavovali 72,3 milióna dolárov, čo je veľmi nízka suma napríklad v porovnaní s 325-miliónovým filmom Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (2016). Názov perfektnej snímky by mal pozostávať z troch slov, pričom medzi najpopulárnejšie podľa analýzy patria vojna, hviezdy, epizóda, mesto, pán, čas, deň či život.

Alfred Hitchcock
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.profimedia.sk)

Režisérom dokonalého filmu by mal byť ideálne Alfred Hitchcock. Ten však zomrel v roku 1980. Zo žijúcich tvorcov sa rozhodovali medzi Christopherom Nolanom, Martinom Scorsesem a Stevenom Spielbergom, ktorí majú v rebríčku po sedem filmov. Jednoznačne však vybrali Nolana, ktorý režíroval 10% filmov z top päťdesiatky. Hlavnú postavu by mal stvárniť americký herec Leonardo DiCaprio. Spomedzi kandidátov na vedľajšiu postavu sa ako najvhodnejší javí Tom Hardy, známy zo snímok Počiatok (2010) či Mad Max: Zbesilá cesta (2015).

Filmoví experti poznajú recept
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

10 top postáv Leonarda DiCapria: V ktorej úlohej sa vám páčil najviac?

Superfi pritom upozorňuje, že v rebríčku, ktorý analyzovali, je veľmi malé zastúpenie ženských postáv. Ak by ale mala byť hlavnou postavou dokonalej snímky žena, mala by ju stvárniť Carrie Fisher, známa najmä ako Leia zo ságy Star Wars.

Viac o téme: Carrie FisherTom HardyLeonardo DiCaprioAlfred Hitchcock
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu