Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obľúbení televízni lekári: Ktorému by ste sa chceli zveriť do rúk vy?

televízni lekári - koláž Zobraziť galériu (9)
televízni lekári - koláž

Občas majú zvláštne praktiky, okolie im často nerozumie, no keď majú pred sebou pacienta, spravia z neho výzvu. Výzvu, ktorú len v málo prípadoch nevedia vyhrať. A čo vy, dôverovali by ste ich úsudku?

Gregory House (Dr.House)

House
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TV Fox)

Ironické poznámky, nekonvenčný prístup,pracovné návyky pohybujúce sa na hrane zákona achýbajúci zmysel pre dodržiavanie pravidiel. Aj napriek takýmto vlastnostiam by do jeho rúk ochotne vložil svoj život hociktorý zjeho fanúšikov. House (Hugh Laurie) má schopnosť prekuknúť všetky klamstvá svojich pacientov. To ho spoločne stímom privádza ku správnej diagnóze, vďaka ktorej zachránia nejeden život.

Sú sarkastickí, a preto ich milujeme: Tieto filmové postavy iróniou nešetria

Heathcliff Huxtable (Show Billa Cosbyho)

Heatcliff Huxtable, show billa
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: NBC)

Zábavný doktor Huxtable, vpodaní Billa Cosbyho, poskytoval lekársku pomoc vo svojom honosnom sídle vNew Yorku. Huxtable sa spoliehal na svoje skúsenosti zúlohy manžela aotca piatich detí. Ana základe toho sa správal aj ksvojim pacientom alekársku pomocnú ruku im podával sodľahčeným spôsobom. Ikeď ktovie, koľko pacientov by mal teraz po prepuknutí viacerých škandálov...

Bill Cosby nekončí: Populárny komik sa vracia s novou šou

Michaela Quinn (Doktorka Quinnová)

Doktorka Quinnová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: CBS)

Stúžbou po troche dobrodružstva sa doktorka Quinnová (Jane Seymour) presťahovala zBostonu na divoký západ. Nezávislá doktorka Mike si svojskými spôsobmi asilnou vôľou získala rešpekt domácich obyvateľov inávštevníkov. Kombinovala bylinnú medicínu smodernou aktomu pridávala svoj materinský cit.

Derek Shepherd (Grey´s Anatomy)

Derek Shepherd, Grey´s Anatomy
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: ABC)

Nevolajú ho McDreamy len tak pre nič za nič. Doktor Shepherd (Patrick Dempsey) má nepopierateľné kúzlo askúsenosti zneho robia výborného mozgového chirurga. Často je však ovplyvnený svojimi prípadmi, dokonca upadol do depresie, keď mu zomrela tehotná pacientka. Sheperd vedie kliniku pre pacientov sAlzheimerovou chorobou spoločne sjeho ženou Meredith Grey, ktorú stvárňuje sympatická Ellen Pompeo. Meredith kvôli tejto chorobe prišla omatku.

Zoe Hart (Doktorka Zoe)

Zoe Hart
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: CW)

Mladá atalentovaná lekárka, ktorá sníva okardiochirurgii, je dobrou odborníčkou, no sľuďmi jednať nevie. Preto je nútená pracovať ako praktická lekárka vmalom mestečku BlueBell. Miesto jej už dlho ponúka istý lekár, oktorom zistí, že to bol jej otec. Aj keď obyvateľom mesta, kde každý každého pozná, veľmi nerozumie aich životný štýl nechápe, nevzdáva sa. Veď liečiť je prvoradé... anavyše sú tam pekní chlapi.

Richard Gere si zahrá lekára: Bude liečiť bizarnú poruchu, to ste ešte nepočuli!

Hawkeye Pierce (M*A*S*H)

Hawkeye Pierce, M*A*S*H
Zobraziť galériu (9)

Aj seriál, vktorom je humorne spracovaná téma vojny vKórei, potrebuje svojho lekára. Stal sa ním herec Alan Aldo, ktorý stvárnil doktora Hawkeya Pierca. Tento vojenský lekár sa preslávil svojimi vtipnými postrehmi apredviedol sa ako ozajstný sukničkár, ale svoje remeslo nezanedbával.

Carlisle Cullen (Twilight)

Carlisle Cullen, Twilight
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Nie je lekár ako lekár. Niektorí lekári zachraňujú životy liekmi, operáciami apod. Doktor Carlisle Cullen si našiel svoj spôsob. Keď nie je iná možnosť, zmení pacienta na upíra. Stačí sa len smrteľne zraniť amožno si vás nasťahuje ksebe domov avytvoríte veľkú šťastnú apo krvi túžiacu rodinku. Ako vknihe aj vo filme sú však jeho pohnútky vždy správne anesebecké.

Patch Adams (Doktor Flajster)

Patch Adams
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Tak takého lekára ste ešte určite nestretli. Patch Adams (Robin Williams) považuje za najlepšie liečivo humor aurobí snáď čokoľvek, aby svojim pacientom priniesol smiech. Ato aj vtedy, keď mu kvôli tomu hrozí výpoveď. Jednoducho, lekár pre radosť.

Viac o téme: TwilightRobin WilliamsPatrick DempseyHouse
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu