Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hľadanie ženy, život na farme či s Mojsejovcami: Tieto reality šou bavili Slovensko!

Farma Zobraziť galériu (7)
Farma (Zdroj: Facebook, TV Markíza)

Milované i nenávidené reality šou dokážu divákov spojiť, ale aj rozdeliť. Pozeráme ich a zároveň ich kritizujeme. Koniec koncov, o niečom treba rozprávať, tak prečo nie o životoch (aj keď v umelo vytvorených podmienkach) druhých ľudí, ktorí sa z ničoho nič stali známymi. Hoci najskôr boli reality šou skôr doménou zahraničných televízií, netrvalo dlho a upravené na slovenské pomery zaplavili aj náš mediálny trh. Niektoré s obrovským úspechom, iné zase ako prepadáky. Ktoré reality šou u nás najviac dominovali?

Každý chcel byť v dome

Mojsejovci
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV Markíza)

Vila na Pereši sa stala na niekoľko týždňov domovom pre skupinu výrazne svojských charakterov – Papuľa, Jožo Ráš, Nemec, Starosta, Mejkpísová, Guru, Ír, Češka, Tiroláčka, Versače, Horolezkyňa aModel, ktorý sa stal víťazom šou. Ako výhru si odniesol dva milióny korún. Najväčšiu popularitu však nezískali ani tak súťažiaci, ako ich hostitelia – vtedy bohatý manželia Mojsejovci. Stouto reality šou sa bezpochyby spája aj Braňova prerábka hitu If You Can´t Give Me Love,pieseň Chcem byť vdome.

Nevedia takmer nič, no zarábajú milióny: Týchto pseudocelebrít je plný internet

Vo Vyvolených išlo o život

Táto šou bola prvýkrát odvysielaná vMaďarsku aodtiaľ sa presunula aj knám. Unás sa zaradila medzi najúspešnejšie reality šou vôbec.Aj vtomto prípade musela skupina ľudí spolu bývať vuzavretej vile bez kontaktu sokolitým svetom. Do Vyvolených vybrali schválne zvláštne typy, aby to nemali až také jednoduché. Heslom relácie bolo: „Ide oživot!“. Prvú sériu vyhrala Linda Drevenková, druhú Erik Hilár Lakatošovie avíťazom najmenej nápadnej tretej série sa stal Igor Džadoň.

Kráľ Robert a kráľovná Carmen: Tak toto už Geissenovci naozaj prehnali!

Keď celebrity kempujú

Celebrity Camp
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: JOJ)

Aby si trochu pozornosti užili aj naše celebrity, vyslali ich tvorcovia na filipínsky ostrov Sangat, kde ich hlavnou úlohou bolo mesiac prežiť aplniť rôznorodé úlohy. Svoje odhodlanie asilu predviedla moderátorka Aneta Parišková, ktorá sa stala víťazkou aporazila okrem iných aj fitnessku Zoru Coborovú.

Drsné podmienky nezvládne každý

Záber z promo klipu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: markiza)

Keď ani kontajnerové reality šou neponúkajú súťažiacim dostatočne drsné podmienky, vtedy nastupuje overovanie ich farmárskych zručností. Pod dohľadom farmára Martina Bagara amoderátorky Kvetky Horvátovej si súťažiaci musia vytvoriť svoje vlastné bývanie, vypestovať potraviny, uchovať hospodárske zvieratá či spracovať ich suroviny. Ato všetko vdrsnej prírode mimo civilizácie. Hoci si Farmu obľúbilo podstatné množstvo divákov, tento rok ich počet začal dosť rapídne klesať.

Roboty sa nebojí: Ktorá slovenská moderátorka podojila kozu a kydala hnoj?

Nájsť ženu si môže každý

Nevesta pre milionára, Jan
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV Markíza)

Manželku, nevestu, lásku či priateľku môže pred kamerami hľadať skutočne každý bez ohľadu na to, či ide omilionára alebo farmára. Spomínate si ešte na uhladeného abohatého fešáka Honzíka Novotného, ktorý vrámci šou randil sviacerými slečnami anakoniec jednej jedinej (Veronike Nedovej) ponúkol ružu? Mimochodom, krátko po šou sa dvojica rozišla. Rovnako pomocou televíznych obrazoviek si môžu hľadať svoje nevesty aj farmári za asistencie moderátorky Anety Pariškovej. Ich budúce však musia spĺňať trošku iné predpoklady, akovyžadoval Honzík.

Veľký brat ťa stále vidí

Vroku 2005 zavítal aj na Slovensko fenomén snázvom Big Brother. V boji odesať miliónov korún sa stretlo dvanásť súťažiacich rozdelených na dve skupina – chudobných abohatých. Jedni si užívali nevídaný luxus atí druhí obhrýzali suché kôrky. Tieto skupiny medzi sebou súťažili avíťazný tím si tak potom mohol užívať pohodlie. Vzávere však mohol vyhrať len jeden aoňom rozhodli práve diváci.

Musíte predviesť svoj talent

Moja mama varí lepšie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV JOJ)

Aj na účasť vreality šou musíte niečo vedieť. Ide však predovšetkým otie, vktorých je nutné sa nejako prezentovať. Možno aj kvôli tomu majú nielen udivákov ale aj usúťažiacich obrovský úspech. Veď si len spomeňte na tie početné kastingy pred finálovými kolami Superstar, Slovensko má talent, Talentmánia či X-factor. Rovnako aj kuchárske súťaže – Masterchef, Recept na bohatstvo čo Moja mama varí lepšie. Tvrdej drine sa nevyhli ani účastníci Let´s Dance či Tvoja tvár znie povedome.

Viac o téme: FarmaMojsejovciVyvoleníBig Brother
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu