Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obľúbený seriál opäť boduje: Obháji na cenách Emmy minuloročný úspech?

Hra o tróny Zobraziť galériu (2)
Hra o tróny (Zdroj: SITA)

Najviac nominácií na tohtoročné americké televízne ceny Emmy dostal seriál Hra o tróny. S 23 nomináciami sa bude uchádzať o ceny, ktoré sa udeľujú 18. septembra. Informovala o tom agentúra Reuters. Favoritom prestížnych cien bol tento fantasy seriál z dielne HBO aj vlani, kedy vyhral hlavnú cenu pre najlepší dramatický seriál roka.

Len o jednu nomináciu menej ako výpravný seriál odohrávajúci sa v mýtickej ríši Hra o tróny dostal dnes seriál American Crime Story: The People v. O.J. Simpson, ktorý rozpráva o jednom z najväčších amerických súdnych procesov 20. storočia.

Najviac nominácií (celkom 94) si svoju tvorbou vybojovala televízia HBO, ktorá bodovala aj komediálnym seriálom Silicon Valley a politickou satirickou sériouViceprezidentka, ktorá terza získala17 nominácií.

Slovák sa stal hviezdou v obľúbenom seriáli Hra o tróny! Poznáte ho?

Seriál Hra o tróny, ktorý vznikol na motívy bestsellerovej fantasy ságy George R. R. Martina a tento rok mala premiéru už jeho šiesta séria, bol nominovaný aj v hlavnej kategórii najlepší dramatický seriál. V nej o cenu zabojuje so seriálmi Volajte Saulovi, Panstvo Downton, Homeland, Dom z kariet, Mr. Robot a Takí normálni Američania.

Hra o tróny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HBO)

V nominácií na najlepšiu komédiu figuruje aj sitcom Black-ish, ktorého humor je založený na rasovej otázke. V ďalších kategóriách bola nominovaná celý rad černošských hercov, čo podľa agentúry AP kontrastuje s tohtoročnými filmovými cenami Oscar, ktoré boli kritizované v médiách ako "príliš biele".

Medzi nomináciami na najlepšiu herečku v dramatickej sérii sa opäť objavila Viola Davis (seriál How to get away with murder), ktorá v tejto kategórii vlani zvíťazila ako prvá herečka čiernej pleti. V tej istej kategórii bola opäť nominovaná aj ďalšia černošská herečka Taraji Penda Henson (za seriál Empire). O najlepšiu herečku s nimi budú bojovať Claire Danes (Homeland), Tatiana Maslany (Orphan Black), Keri Russell (Takí normálni Američania) a Robin Wright (Dom z kariet).

Ste zvedaví, čo skrýva seriál Hra o tróny? Pripravte sa, prichádza post-trónovy koktejl

Ako prvý americký herec indického pôvodu bol tento rok nominovaný Aziz Ansari, a to v kategórii najlepší herec v komédii za sériu Master of None.

V kategórii najlepší herec v dramatickom seriáli bol nominovaný aj americký herec egyptského pôvodu Rami Malek (séria Mr. Robot), ktorý sa o cenu stretne s Kyle Chandlerom (seriál Bloodline), Bobom Odenkirkem (Volajte Saulovi), Matthewom Rhys (Takí normálni Američania) , Lieve Schreibererm (Ray Donovan) a Kevinom Spaceym (Dom z kariet).

Viac o téme: EmmyHra o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu