Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na siedmu sezónu seriálu Hry o tróny si počkáme rok: Čaká nás však jedna obrovská zmena!

Game of Thrones
Game of Thrones (Zdroj: SITA)

Zástupcovia televíznej spoločnosti HBO potvrdili, že siedmu sezónu seriálu Hra o tróny (2011) predstavia na budúci rok v lete. Na rozdiel od doterajších sezón, ktoré ponúkli vždy po desať epizód, bude mať očakávaná séria o tri časti menej.

Tvorcovia David Benioff a D. B. Weiss nedávno uviedli, že nakrúcanie novinky museli odložiť pre nevyhovujúce počasie. Dôvodom je skutočnosť, že na konci šiestej sezóny sa naplnilo proroctvo o blížiacej sa zime. „Slnečné počasie nám už nevyhovuje,“ vysvetlili s tým, že produkciu posunuli, aby mali ponuré, šedivé počasie aj v slnečnejších lokalitách, kde nakrúcajú. Obľúbený seriál vzniká napríklad na Islande, v Chorvátsku, Španielsku či Severnom Írsku.


Mohlo by vás zaujímať:Autor Hry o tróny poprel fámy: Neverte všetkému, čo čítate na internete


Na réžii spolupracujú Mark Mylod, Jeremy Podeswa, Matt Shakman a Alan Taylor. V nových častiach sa opäť predstavia Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke či Nikolaj Coster-Waldau. Každý z nich pritom zarobí približne 500-tisíc dolárov (v prepočte zhruba 452-tisíc eur) za epizódu.

Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál nedávno získal 23 nominácií na ceny Primetime Emmy.

Viac o téme: Hry o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu