Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šialené teórie fanúšikov Harryho Pottera: Je nesmrteľný, vedeli ste o tom?

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: internet)

S Harrym Potterom vyrastali mnohé deti, tínedžeri a aj niektorí dospelí. Snímky o mladom čarodejníkovi si získali srdcia mnohých po celom svete. Niektorých fanúšikov to pohltilo natoľko, že vymysleli niekoľko naozaj šialených teórií. Tu sú niektoré z nich, čo si o nich myslíte?

Dursleyovci sú pod vplyvom horcrux, preto Harryho nenávidia

Dlhé roky boli všetci v tom, že Dursleyovci sú prosto zlí od prírody. Jeden z fanúšikov sa však rozhodol, že to má úplne iný dôvod. Podľa jeho teórie boli pod vplyvom temných síl. Nielen takhocijakých. Pamätáte si, ako sa Ron v poslednom diele zmenil na zlého potom, čo bol vystavený párminútovému vplyvu horcruxu?Dursleyovci boli vystavený vplyvu Harryho Pottera – on sám je horcruxom – desať rokov.

Šialené teórie fanúšikov Harryho
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Ron Weasley je vlastne Dumbledore, ktorý cestuje v čase

Táto teória je populárna od roku 2004. Je založená na partii čarodejníckeho šachu, ktorú viedol Ron v prvom dieleHarry Potter a Kameň mudrcov. Stala sa symbolom pre celú sériu. Ron zohral úlohu koňa aj kráľa, rovnako ako Dumledore, ale vo väčšej vojne. Obaja sa vraj dosť podobajú, sú vysokí, tenkía s dlhým nosom. Obaja majú radi Bertieho fazuľky každej chuti. Náhoda? To už je na vás.

Šialené teórie fanúšikov Harryho
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Harryho láska k Ginny je len ilúzia vyvolaná drogami

Pri tejto teórii musíte byť opatrní. Zastávajú sa jej najmä fanúšikovia vytúženého romániku medzi Harrym a Hermionou, ktorý nakoniec nenastal. Podľa nich musela Ginny podávať Harrymu elixír lásky, aby sa do nej zaľúbil a je tak celý čas iba pod vplyvom a zaslepený. Sama Rowlingová však na anglickej univerzite prehlásila, že Harry naozaj miloval Ginny. Ostáva už len na každom fanúšikovi, ktorej možnosti sa podvolí.

Šialené teórie fanúšikov Harryho
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: pottermore.com)


Mohlo by vás zaujímať:Rowlingovej veľké ospravedlnenie: Nechala ho umrieť, teraz ľutuje!


Harry je nesmrteľný

Túto teóriu by mohli odhaliť len skutočne zažratí čitatelia. Veľkou súčasťou teórie je proroctvo profesorky Sybily Trelawneyovej, ktoré bolo uložené hlboko na Oddelení záhad. Podľa neho "ani jeden nemôže prežiť, kým je ten druhý nažive", čo znamená, že Harry je buď predurčený zabiť Voldemorta, alebo byť ním zabitý. Existuje však aj iný spôsob, ako si toto proroctvo vyložiť. Jeden môže zomrieť len rukou toho druhého. Harry je teda nesmrteľný, pretoženeexistuje žiaden iný spôsob, ako ho zabiť.

Šialené teórie fanúšikov Harryho
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Draco Malfoy je vlkolak

Existuje pár odvážlivcov, ktorým Dracov strach z celého smrťožrúctva a zo zabitia Dumbledora nešiel do hlavy. Mali na to jednoduché vysvetlenie. Draco je vlkolak. Vždy bol bledý, chorý, bolo mu zle a vynechával hodiny metlobalu. Najväčším dôkazom pre veriacich v túto teóriu bol fakt, že nikdy nebol smrťožrútom. Neexistoval ani jeden dôkaz, ktorý by ich presvedčil. Bol na to príliš zbabelý.

Šialené teórie fanúšikov Harryho
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Viac o téme: Harry PotterDaniel Radcliffe
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu