Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Herci zarábajú milióny, ale ostatní... Viete, koľko dostane kaskadér či vizážista?

Filmový kaskadér
Filmový kaskadér (Zdroj: SITA, AP, )

Ich výkony pred kamerou im zarábajú milióny. Kým herci dostávajú za účinkovanie vo filmoch tučné šeky, ostatní členovia tímu sa musia neraz uspokojiť len so zlomkom z tejto sumy.

Byť špičkovým hollywoodskym hercom vám okrem slávy prinesie i nemálo peňazí. Taký Tom Cruise si účinkovaním v Mission: Impossible filmoch zarobil niekoľko stoviek miliónov dolárov. Na to, aby ste vytvorili dobrý film, vám však jeden herec nestačí. Potrebujete naň rôznych ľudí – od kameramanov, kaskadérov až po šoférov.Viete, koľko si zarobia oni? Ak nie, my vám to dnes prezradíme.

Asistent režiséra

Asistovať režisérovi je síce náročná, ale aj adekvátne ohodnotená práca. Odmeny pre asistentov sa pri tých najlepších filmoch pohybujú ďaleko cez 100 000 euro.

Druhý režisér

Kým „hlavné“ scény točí hlavný režisér, druhý režisér dohliada na scény s komparzom a kaskadérmi, respektíve na menej významné doplnkové scény. Dostane za to každý mesiac vyše 70 000 eur.

Hlavný kameraman

Ovládnuť kameru a zvoliť v správny moment najsprávnejší záber vynáša mesačne okolo 70 000 euro. Samozrejme, sú aj kameramani, ktorí si zarobia viac a ich honoráre za jeden film by sme rátali v státisícoch.

Čítajte ďalej - 10 najväčších výplat v histórii filmu: Z hollywoodskych platov sa vám zatočí hlava

Kaskadéri

Kaskadéri sú väčšinou platení za deň a počas neho si tí najlepší zarobia aj 800 eur. Celkovo si za jeden film odnesú niekoľko desiatok tisíc dolárov. Avšak svoje často drahé poistky si platia sami.

Komparzisti

Robiť komparz a to ani len v tých najlepších filmoch z vás milionára určite nespraví. Na konci dňa dostanete na ruku nanajvýš 200 eur.

Kostýmový dizajnér

Jednou z najlukratívnejších „vedľajších“ profesii v rámci filmového sveta je kostýmový dizajnér. Tí najlepší získajú za každý deň práce aj viac než 10 000 euro. V priemere si kostýmoví dizajnéri zarobia mesačne okolo 15 000 – 20 000 eur.

Prečítajte si tiež - Veľa si nezarobili: Ford, Clooney, či Travolta za svoje životné úlohy dostali almužnu

Obsluha mikrofónov

Títo muži a ženy majú na starosti, aby sa mikrofón nikdy nedostal do záberu, no zároveň, aby vždy bol tam, aby bolo hercov a ich repliky, čo najlepšie počuť. Takíto ľudia si zarobia mesačne okolo 4 700 eur.

Parochniar

Občas je treba herca či herečku trochu zmeniť alebo vylepšiť parochňou. Takíto parochniari si mesačne zarobia aj 5 400 eur.

Stand-up komici

Ako možno viete, tak dnes sa veľa seriálov natáča pred živým publikom. Tým, kto ho pred nakrúcaním správne naladí býva stand-up komik, ktorý za jednu šou získa aj viac než 4 000 eur.

Šoféri

Ťažké kamery a iné príslušenstvo potrebné na nakrúcanie v exteriéri musí niekto doviesť. Hollywoodski šoféri si zarobia30 eur na hodinu. Tí vo videu nižšie samozrejme oveľa viac.

Mohlo by vás zaujať - Rozprávkovo platení herci: Ktorí sú vládcami televíznych obrazoviek?

Televízny kameraman

Točiť seriály s vážnym dejom je výnosnejšie, než robiť sitkomy. V prvom prípade si za jednu epizódu prilepšíte aj o 7 000 eur.

Vizážisti

Herci musia pred kamerou vyzerať vždy dobre a o to sa starajú vizážisti a vizážistky. Svojimi šikovnými rukami a pozorným okom si v priemere za hodinu zarobia okolo 60 eur.

Viac o téme: HollywoodRežisérKaskadérPlatPlatyZárobkyKameramanVizážistaParochniarKomparzista
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu