Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hľadáte zradu či závisť? Omyl, toto sú hollywoodske priateľstvá na život a na smrť!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: internet)

Máloktorý z nás si dokáže predstaviť, že v dnešnej dobe plnej rivality, neprajnosti a závisti stále existujú úprimné priateľstva. Áno, aj medzi hercami. Títo sa spoznali dávno predtým, než boli slávni a ich priateľstvá vydržali dodnes. Mnohí z nich si dokonca vďačia sebe navzájom aj za svoju skvelú kariéru.

Naomi Watts & Nicole Kidman

Hľadáte zradu či závisť?
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Tieto dve krásky sa stretli na konkurze na bikini reklamu v Austrálii, keď o nich Hollywood ešte netušil, a odvtedy sú priateľkami. Spolu sa objavili v austrálskej snímke Flirtovanie (1991), no odvtedy sa posunuli a obe sú ako herečky veľmi úspešné. Napriek nadobudnutej sláve a bohatstvu zostali najlepšími priateľkami dodnes. "Máme neslušne hriešny zmysel pre humor," povedala Nicole Kidman Telegraphu.

Leonardo DiCaprio & Tobey Maguire

Hľadáte zradu či závisť?
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Dlhoroční priatelia na život a na smrť. Aj tak by sa dalo charakterizovať priateľstvo medzi týmito dvoma hercami. Stretli sa zhruba v trinástich rokoch, keď do seba neustále narážali na rôznych kastingoch v 80. rokoch. Odvtedy sú nerozlučnými priateľmi. Spoločne si zahrali aj v snímke Veľký Gatsby (2013). DiCaprio je dokonca krstným otcom Tobyho dcére Ruby. V rozhovore pre agentúru Associated Press DiCaprio povedal: "O každom projekte, ktorý robíme, sa rozprávame. Každé rozhodnutie, ktoré spravím, prediskutujem s Tobeym a naopak. Viedli sme nekonečné konverzácie o niektorých projektoch, hádali sme sa a podporovali na tejto ceste."

Matt Damon & Ben Affleck

Hľadáte zradu či závisť?
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Affleck a Damon sa spoznali v 80. rokoch ako deti v Cambridgi, v štáte Massachusetts. Žili totiž na jednej ulici. Matt mal vtedy desať a Ben osem rokov. Spoločne napísali scenár k snímke Dobrý Will Hunting, ktorá ich oboch katapultovala do žiary reflektorov. Obaja si v snímke tiež zahrali po boku Robina Williamsa. Za film vyhrali aj Oscara za najlepší pôvodný scenár. Obaja sú dôkazom toho, že priateľstvo v žiare Hollywoodu môže fungovať aj bez závisti.


Mohlo by vás zaujímať: Známe hollywoodske priateľky: Ktoré herečky sú nerozlučné kamarátky?


Robin Williams & Christopher Reeve

Hľadáte zradu či závisť?
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Robin Williams a Christopher Reeve boli životnými priateľmi, a to doslovne. Spoznali sa na prestížnej americkej umeleckej škole Juilliard, kde spolu aj bývali. Potom, ako sa stretli, si dali sľub, že ak sa jednému z nich podarí presadiť skôr, pomôže tomu druhému tiež sa doň dostať. Obaja si v hereckom svete právom zaslúžili svoje miesto. Christopher Reeve sa preslávil najmä úlohou Supermana a Robin Williams sa v mnohých filmoch presadil ako skvelý komik. Po Reeveovej tragickej nehode, kedy spadol z koňa a ostal od krku nadol ochrnutý, bol práve Williams te, kto ho ako prvý rozosmial. Vo svojej biografii totiž Reeve napísal: "Pri operácii vošiel do dverí lekár so smiešnym ruským prízvukom a oznámil mi, že ma musí okamžite vyšetriť a spraviť rektálnu kontrolu. Vtedy som sa po prvýkrát od nehody zasmial a vďaka môjmu starému priateľovi som vedel, že budem v poriadku." Priateľstvo sa začalo v roku 1973 a pretrvalo až dokonca. Bohužiaľ, dnes sú už obaja po smrti.

Ryan Gosling & Justin Timberlake

Hľadáte zradu či závisť?
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: emgn.com)

Dnes sú z nich dva obrovské sexsymboly Hollywoodu, no kedysi to boli len chlapci, ktorí sa stretli v americkej televíznej šou The Mickey Mouse Club. Okrem toho, že sa z nich okamžite stali priatelia, boli takmer ako príbuzní. Goslingova mama pracovala v Kanade, keď dostal svoju prvú úlohu v americkej detskej šou. Timberlakeova mama sa okamžite ponúkla, že bude jeho oficiálnym opatrovníkom, kým sa Goslingova mamka nepresťahuje do štátov. Stalo sa tak o šesť mesiacov. V The Jonathan Ross Show v roku 2013 Timberlake povedal: "Boli sme šialení. Vynechávali sme školu a chodievali sme do parku pozerať na "Miláčik, zmenšil som naše deti". Bože, boli sme takí gangsteri."

Liv Tyler & Kate Hudson

Hľadáte zradu či závisť?
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Instagram/Kate hudson)

Vďaka ich superslávnym rodičom, tieto dve krásky sa priatelili už od skorého detstva a chodili spolu na školu Crossroads School for Arts & Science v 90. rokoch. V roku 2000 si po boku Richarda Gerea zahrali v snímke Dr. T a jeho ženy. Práve tento film ich skutočne spojil.


Mohlo by vás zaujímať: Seriálová mánia naplno: 7 seriálov, ktoré možno nepoznáte, ale mali by ste!


Robert Downey Jr. & Kiefer Sutherland

Hľadáte zradu či závisť?
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Twitter)

Ešte predtým, než sa Iron Man stal Iron Manom stretol iného parťáka. Spolu s Kieferom Sutherlandom, známym najmä zo seriálu 24 hodín, sa presťahovali do Los Angeles a dokonca spolu aj bývali. Spoločne sa zúčastňovali rôznych konkurzov a neskôr si zahrali v snímke 1969 (1988). Odvtedy prešlo mnoho rokov a hviezda oboch hercov vystrelila vysoko, no ich priateľstvo to aj tak neovplyvnilo.

Connie Britton & Lauren Graham

Hľadáte zradu či závisť?
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Twitter/Lauren Graham)

Lauren Graham je dnes pre mnohých známa najmä ako Laurelai Gilmorová z kultového seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov. Málokto však tuší, že jej najlepšou kamarátkou je Connie Britton. Tá sa preslávila najmä úlohou v prvej sérii seriálu American Horror Story a momentálne hviezdi v seriáli Nashville. "Žili sme v opustenom, prázdnom dome, v ktorom sme nemali čo robiť. Nemali sme nábytok a všetko, čo sme jedli boli ryžové chrumky," povedala Connie.

Viac o téme: Matt DamonLeonardo DiCaprioBen Affleck Naomi WattsRobin WilliamsJustin TimberlakeChristopher ReeveKate HudsonNicole KidmanLiv TylerTobey MaguireLauren GrahamRyna Gosling
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu