Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Takto sa využíva úspech: Známe filmy vzišli z obľúbených seriálov!

Z filmu Mission: Impossible III
Z filmu Mission: Impossible III (Zdroj: SITA, AP)

Ak ste fanúšikmi seriálov, tak určite viete, že toho vášho obľúbeného nie je nikdy dosť a ani celovečerný film z neho sa vám nezdá od veci. Hoci sme sa napríklad Priateľov vo filmovej podobe nikdy nedočkali a zrejme už ani nedočkáme, mnohé z obľúbených seriálov si mohli užiť aj filmovú slávu. Viete, ktorým snímkam predchádzali seriálové verzie?

Bean: Najväčšia filmová katastrofa

Ani svojský Mr. Bean sa nestal úspešným zdňa na deň. Divácku obľúbenosť si začal pestovať už vroku 1990 vrodinnom televíznom seriáli. Podivného chlapíka splyšovým macíkom vpodaní nenapodobiteľného Rowana Atkinsona si zamiloval celý svet. Tak sa niet čo čudovať, že nenasledoval jeden, ale hneď viacero celovečerných filmov stýmto bláznivý m hlavným hrdinom. Ato aj napriek tomu, že po prvej snímke tvrdil Rowan Atkinson, že Mr. Beanom už viac nebude. Nuž, teraz je dokonca aj vkreslenej verzii astále má fanúšikov!

21 Jump Street

Áno, aj táto bláznivá akčná komédia má svoje počiatky vrovnomennom seriáli, od ktorého sa však výrazne líši. Seriál bol oproti filmu temnejší azaoberal sa vážnejšími vecami, pričom hrdinský bol celý tím. Ten sa vo filmovej verzii úplne stratil anahradila ich dvojica Jonah Hill aChaning Tatum. Snímka mala obrovský úspech avyslúžila si aj druhú časť. Mimochodom, vjednotke sa objavili aj traja herci zpôvodného seriálu, ktorí medzi rečou priznali, že aj oni začínali na 21 Jump Street.

5 kultových seriálov pre mladých z deväťdesiatych rokov

Mission: Impossible

Akčná snímka, ktorej ústrednú zvučku pozná azda každý, tiež neuveriteľne pochádza zo seriálu. No vďaka tomu, že išlo otak úspešný prevod zo seriálu na film, otom vie len málokto. Smyšlienkou na filmovú verziu prišiel jej hlavný hrdina – Tom Cruise, ktorý bol aj producentom snímky. Sjeho nápadom sa takmer nik nestotožňoval, no vďaka úspechu Utečenca mu nakoniec prikývli. Adobre spravili. Toto spracovanie však spôvodným seriálom nemá až tak veľa spoločného.

Tvrdí chlapi Hollywoodu: Nebezpečné akčné scény robia bez dablérov!

Flinstonovci

Obľúbený americký animovaný seriál zdielne Hanna/Barbera zdoby kamennej milovali azda všetci. Niet divu, že sa ho vroku 1994 rozhodli aj sfilmovať. Vhlavnej úlohe zahviezdil John Goodman adokonca savsnímke objavila aj Elizabeth Taylor. Výsledok sa dal očakávať avšetky deti, si obľúbili aj filmovú verziu. Neskôr ktomu pribudol ešte ďalší film orodinke Flinstonovcov, takže sme si autá na nožný pohon, dinosaury či všetko vytvorené zkameňa mohli užiť očosi dlhšie. Jabadabadú!

Charlieho anjeli

Snímkam oodvážnych asexi anjelikoch sDrew Barrymore, Lucy Liu aCameron Diaz vhlavných úlohách predchádzal seriál, ktorý si vyslúžil 110 častí. Charlieho anjeli sú však očosi špeciálnejším prípadom. Po dvoch celovečerných filmoch nenasledovala tretia časť, ako mnohí predpokladali, ale opätovný pokus oseriál. Ten však zlyhal apo ôsmich častiach svoju televíznu púť ukončil.

Známe hollywoodske priateľky: Ktoré herečky sú nerozlučné kamarátky?

Akty X

Ako si televízni diváci zamilovali seriálovú verziu mysterióznych Akty X, tak sa tešili aj vroku 1998 ztej filmovej. Vnej sa zmiešalo to najlepšie, čo sa vseriáli našlo, teda horor, scifi, sprisahania atriler. Tento film sa, pochopiteľne, stal trhákom. Bohužiaľ, pokračovanie prišlo až odesať rokov neskôr anestretlo sa stakým nadšeným obecenstvom. Detektívi FBI Mulder aScullyová sa tento rok vrátili na obrazovky všiestich seriálových častiach aúspech spred rokov obhájili.

Viac o téme: Akty XMission: ImpossibleFlinstonovci
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu