Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Trochu netradičné Vianoce: Tieto filmy správne okorenia sviatočnú atmosféru!

Grinch
Grinch (Zdroj: Universal Pictures)

Všade svetielka a ozdoby, usmiate tváre, obchodné domy plné vianočných cukroviniek a v televízii samé sladké vianočné filmy. Tiež vám to trošku začína liezť na nervy? Máte chuť si tohtoročné Vianoce tak trošku spestriť a okoreniť? V tom prípade si pozrite niektorý z týchto vianočných filmov!

Santa je úchyl!

Vhlavnej úlohe tejto drsnej vianočnej komédie sa objaví Billy Bob Thornton. Práve on stvárni Santu – úchyla, ktorý je alkoholik achorobný zlodej snie práve vyberaným slovníkom. Veď vanglickej verzii filmu sa slovo „fuck“ objaví až 147 krát! To nie je práve tradičná sviatočná atmosféra, čo poviete? Film má aj svoju necenzurovanú verziu, ktorá je na nadávky ešte bohatšia. Billy Bob Thornton bral nakrúcanie naozaj vážne asnažil sa vcítiť do roly úchylného Santu - pred kamerou bol vraj neustále pod vplyvom! Čoho? Ťažko povedať. Pozrite si film Santa je úchyl aposúďte sami.

Grinch

Málokto vie, že táto vydarená americká vianočná komédia vznikla na motívy tradičnej knihy „How the Grinch Stole Christmas“ (Ako Grinch ukradol Vianoce) zroku 1937. Vknihe je Grinch opísaný ako čierno biely sčervenými prvkami. Filmári mu však dali zelenú podobu. Atreba povedať, že trafili do čierneho. Grinch je zvláštny tvor snechutným výzorom anepríjemnou povahou, ktorý proste nenávidí Vianoce. Preto je tento film ideálny pre každého, kto má Vianoc tiež už dosť! Hoci ešte ani nezačali... Vhlavnej úlohe exceloval Jim Carrey. Treba však povedať, že táto rola mu dala zabrať. Každý deň totiž strávil vmaskérni až tri hodiny. Bola to preňho taká záťaž, že musel absolvovať výcvik vojenských jednotiek na zvládanie stresu! Priznajme si, že práve ten by sme možno potrebovali každé Vianoce aj my.

Detské hviezdy vo vianočných filmoch: Ste zvedaví, čo robia dnes?

Scrooged

Táto verzia Dickensovej „Vianočnej koledy“ pochádza zroku 1988. Bezcharakterného anepríjemného Franka Crossa, ktorý doslova neznáša Vianoce, si zahral Bill Murray. Celé Vianoce avšetko, čo snimi súvisí, je mu doslova odporné. No vzávere sa, ako inak, prejaví aj jeho citlivá duša. Aj napriek happy endu sa však na tejto fantasy komédii určite dobre pobavíte.

Predvianočná nočná mora

Animák zdielne Tima Burtona zrejme ani nemôže byť zlý. Tak je to aj vprípade tohto fantasy animovaného muzikálu. Vhlavnej úlohe, na Vianoce trošku netradične, vystúpi Jack Skellington – vládca Halloweenového mestečka. Keďže sa nudí, rozhodne sa navštíviť susedné Vianočné mesto. Adostane skvelý nápad! Obyvateľom Vianočného mesta chce sviatky spríjemniť. Škoda len, že na tento účel využije záprah ťahaný mŕtvymi sobmi, bábiky kostlivcov, či pažravé netopiere. Prečo sa nikto neteší?! Ako to stouto vianočnou katastrofou nakoniec dopadne, si pozrite vPredvianočnej nočnej more. Za povšimnutie určite stojí aj skvelá hudba Dannyho Elfmana, ktorá vpodstate tvorí kostru filmu.

Vo filme môže byť Santa Clausom každý: Kostlivec, škriatok, hulvát aj fešák

Aj Santa má brata

Atým bratom nie je nik iný ako Vince Vaughn, teda Fred Claus. Keďže Fred neustále žije vtieni svojho mladšieho brata Santu, má toho všetkého naozaj dosť. Vianoce už nemôže zniesť astáva sa zneho poriadny dudroš. Vjeden rok Fred zistí, že jeho brat má problémy. Pricestuje preto na sever, aby mu pomohol. Aako to už býva, Fred nakoniec Vianoce takmer zničí. Aj keď nakoniec všetko dobre dopadne, pri tomto filme si sFredom Clausom môžete na Vianoce príjemne pohundrať!

Život Briana

Tento nievyslovene vianočný film sa určite hodí pre každého, kto má Vianoc tak akurát dosť. Prečo? Lebo paroduje život Ježiša, ale najmä náboženský fanatizmus. Aj keď je to starší film zroku 1979, má čo povedať aj vdnešnej dobe. Včase vzniku bol kvôli neúcte kcirkvi zavrhovaný. To však nič nemení na tom, že sa ide onaozaj zábavný počin. Aaspoň na chvíľu pri ňom zabudnete na vianočné starosti azhon. Ak sa chcete poriadne nasmiať, Život Briana si určite pozrite!

Viac o téme: GrinchFred ClausSanta je úchyl
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu