Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kultoví Priatelia tak, ako ich nepoznáme: Tenista Chandler, agentka Monika či doktorka Phoebe!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: SITA/AP, internet)

Šiestich najlepších kamarátov z kultového seriálu Priatelia pozná každý. Rachel, Ross, Phoebe, Joey, Monica a Chandler sprevádzali životy divákov celých desať rokov. Čo však robili predtým, než sa stali obrovskými hviezdami a miláčikmi po celom svete?

David Schwimmer

Kultoví Priatelia tak, ako
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP, internet)

Davida Schwimmera to zrejme stále prirodzene ťahalo k umeleckému svetu. Predtým, než jeho meno spoznali v Hollywoode, viedol svoju vlastnú divadelnú spoločnosť. Predstaviteľ Rossa totiž študoval divadlo na chicagskej Northwestern University. Neziskovú divadelnú spoločnosť Lookingglass Theatre Company založil už počas štúdií na univerzite s niekoľkými svojimi spolužiakmi. Pred obsadením do úlohy Rossa si zahral niekoľko menších úloh v seriálochThe Wonder Years či NYPD Blue. Spoločnosť, ktorú založil, však naďalej funguje a aktívne pracuje na mnohých projektoch.

Lisa Kudrow

Kultoví Priatelia tak, ako
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP, internet)

Niet pochýb, že postava Phoebe patrila v Priateľoch k najexcentrickejším a najbláznivejším charakterom spomedzi všetkých šiestich postáv. Kým sme spoznali Lisu Kudrow ako skvelú komediálnu herečku, robilaniečo úplne iné. Po ukončení bakalárskeho stupňa na vysokej škole Vassar College v odbore veda v biológiipokračovala po boku svojho otca a pomáhala priklinických výskumoch bolestí hlavy. Výskumu sa detailne venovala celých osem rokov. Potom však spravila krok, ktorý ju v jej kariére odvial na úplne iné pole pôsobenia. Stala sa komediálnou herečkou a pomohla jej k tomu aj známosť jej brata, ktorého kamarát z detstva bol komik Jon Lovitz. Rozhodol sa, že jej pomôže preraziť v šoubiznise. Začínala v improvizačnej šouThe Groundlings. Práve tu objavila svoje komediálne znalosti, čo ju priviedlo k úlohe Phoebe v kultových Priateľoch.

Matthew Perry

Kultoví Priatelia tak, ako
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP, internet)

Tipli by ste si niekedy, že sa Perry venoval pred herectvom športu? Presne tak. Na strednej škole patril k najlepšie hodnoteným juniorským tenistomv Kanade. Jeho dni boli okrem školy zaplnené behaním s raketou, dokonca zvažoval to, že sa tomuto športubude venovať profesionálne. Postupne však oň začal strácať záujema keď mal 15 rokov, presťahovali sa do Los Angeles. Jeho senstať sa tenistom bolnadobro zmarený,a preto sa podľa vlastných slov začal venovať hraniu. Ako každý iný, zo začiatku účinkoval v malých rolách a niekoľkých reklamách. Jednou z najznámejších, bola reklama pre telefonickú spoločnosť Pacific Bell v roku 1987. Nasledovalo pár náročných rokov, počas ktorých sa musel vyprofilovať, aby si ho všimli a obsadili ako Chandlera Binga do Priateľov.


Mohlo by vás zaujímať:Courteney Cox sa pustila do novinárov: Nezaťahujte do rozvodu Angeliny a Brada aj Jennifer!


Jennifer Aniston

Kultoví Priatelia tak, ako
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP, internet)

Rovnako ako Rachel v Priateľoch aj Jennifer Aniston začínala ako čašníčka v New Yorku. Jediné, čo sa líšilo, bola spoločnosť - v reálnom živote totiž pracovala v podniku Jackson Hole Burgers na Upper West Side na Manhattane. Pravdepodobne najmenej prekvapujúce povolanie zo všetkých, keďže väčšina ašpirujúcich hercovzačínala ako čašník/čašníčka. To však nebolo jej jediné povolanie, vystriedala ich niekoľko. Dva týždne pracovala v telemarketingu a obvolávala ľudí.Jennifer Aniston ste mohli kedysi stretnúť aj ako sa premáva na bicykli a roznáša ľuďom správy a balíčky. V tom čase mala iba 19 rokov. Svoje cyklistické pôsobenie ukončila, keď nabúrala do otvorených dverí. Jej posledným povolaním predtým ako v 90. rokoch prerazila vo svete šoubiznisu bolo miesto hovorkyne nutričného systému v šou Howarda Sterna. Tieto produkty jej vraj pomohli schudnúť takmer 10 kíl za menej ako šesť týždňov.

Matt LeBlanc

Kultoví Priatelia tak, ako
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP, internet)

Dávno predtým, než objavil svoju lásku k herectvu, sa chcel Matt LeBlanc stať úspešným stolárom. V seriáli stvárnil nemotorného Joeyho - keď dostal za úlohu niečo opraviť, väčšinou to skončilo ešte horšie, než to bolo predtým. Od jeho reálnych schopností sa to však diametrálne odlišuje. LeBlanc dokonca študoval tesárstvo a stolárstvo na technickej strednej škole. Viedlaho k tomu najmä oddanosť k jeho rodine, v ktorej každý vykonával nejaké remeslo. Mal pár stolárskych zákaziek, no čoskoro prišiel na to, že to nie je nič preňho. Presťahoval sa do New Yorku a venoval sa svojmu novému cieľu - stať sa hercom. Niekde medzi kariérou stolára a legendárnou postavou Joeyho ho ľudia poznali najmä ako "toho chlapca" z reklamy na kečupy Heinz a v niekoľkých ďalších reklamách. Zahral si dokonca aj v klipe Jona Bon Joviho,Alanis Morissette či Toma Pettyho.

Courteney Cox

Kultoví Priatelia tak, ako
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP, internet)

Courtney Cox narozdiel od svojich kolegov stále vedela, že chce pôsobiť v zábavnom priemysle. Preraziť v ňom je však veľmi ťažké a tak to zobrala po svojom a našla si prácu ako agentka organizujúca koncerty. V 80. rokoch sa jej podarilo pracovať pre spoločnosť Frontier Booking International, koncertnú agentúru v New Yorku vedenú Ianom Copelandom. To však netrvalo dlho a aj budúca Monika sa pridala na zoznam hercov, ktorí začínali v reklamách. Konkrétne to bola reklama na tampóny značky Tampax. Kedysi sa objavila aj v klipe Brucea Springsteena "Dancing in the Dark". Zo všetkých zamestnaní, ktoré Priatelia mali, je toto zrejme tým najslávnejším.

Viac o téme: Matt LeBlancMatthew PerryCourteney CoxLisa KudrowDavid SchwimmerJennifer Aniston
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu