Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dokument o princeznej Diane? Americká televízia chce ukojiť túžby publika!

(Zdroj: twentytwowords.com)

Americká televízia ABC pripravuje v spolupráci s magazínom People dokumentárnu sériu o zosnulej britskej princeznej Diane. Projekt vzniká pri príležitosti 20. výročia jej úmrtia, ktoré bude 31. augusta. Vtedy ho tiež plánujú uviesť na televízne obrazovky. Novinku odvysielajú v priebehu dvoch nocí a bude mať štyri epizódy.

"Princezná Diana sa na titulnej strane magazínu People objavila 57-krát. To je najviac zo všetkých ľudí v histórii značky People. Naše publikum má neukojiteľnú chuť na správy o kráľovskej rodine. Vlastne, teraz ľudí fascinuje rovnako ako vtedy, keď lady Dianu v roku 1981 po prvý raz predstavili svetu," uviedol šéfredaktor spomínaného magazínu Jess Cagle. "Aj po dvadsiatich rokoch po jej predčasnej smrti odkaz princeznej Diany ovplyvňuje náš svet. Náš špeciál si uctí jej pamiatku a všetko dobré, čo počas svojho tragicky krátkeho času urobila," dodal Robert Mills z televízie ABC.


Mohlo by vás zaujímať: Filmové životy legiend: Kto zahral historické osobnosti najlepšie?


Súčasťou série budú rozhovory s ľuďmi blízkymi Diane ako aj odborníkmi venujúcimi sa jej životu. Projekt tiež ponúkne archívne zábery a bude sledovať odkaz princeznej aj po jej smrti. Výkonnou producentkou dokumentu bude Maura Mandt. O jeho produkciu a medzinárodnú distribúciu sa postará spoločnosť Time Inc. Productions.

Diana, princezná z Walesu, sa narodila 1. júla 1961. V rokoch 1981 až 1996 bola vydatá za britského princa Charlesa, ktorému porodila dvoch synov, princov Williama a Harryho. Zomrela 31. augusta 1997 pri automobilovej nehode v Paríži. Dožila sa 36 rokov.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu