Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najväčší prešľap v histórii Oscarov: Toto je muž, ktorý to má celé na svedomí!

Brian Cullinan Zobraziť galériu (2)
Brian Cullinan (Zdroj: Twitter Brian Cullinan)

Chybu pri tohtoročnom vyhlásení víťaza Oscara v kategórii Najlepší film spôsobil zamestnanec spoločnosti PricewaterhouseCoopers, ktorá je od roku 1934 zodpovedná za počítanie hlasov a zabezpečenie utajenia víťazov.

Jej zástupcovia to oznámili vo vyhlásení, ktoré zverejnili na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Podľa nichBrian Cullinan, jeden zozamestnancov, odovzdalWarrenovi Beattymu aFaye Dunaway, ktorí mali oznámiť meno víťaza, namiesto správnejobálky záložnú obálku s výsledkom kategórieNajlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe. "Po odhalení tejto chyby, pán Cullinanani jeho partnerkanepostupovali dostatočne rýchlopodľa protokolu na jej napravenie," uviedli a opätovne sa za incident ospravedlnili.Cenu pre najlepší film dostala vnoci na pondelokdráma Moonlight. Tú však za víťaza vyhlásili až po upozornení tvorcov La La Landu, ktorí už na pódiu ďakovali za svoj triumf.

Spomínaný Cullinan stál na ľavej strane javiskaa jeho kolegyňa Martha Ruiz na pravej strane, pričom obaja mali na starosti dve sady obálok. Jedna z nich bola pripravená pre osobnosti odovzdávajúce Oscary, ktoré na scénu prichádzali z ich strany, druhú mali ako zálohu pre prípad možnej zmeny smeru. Ku chybe prišlo po tom, ako Cullinan odovzdal Beattymu obálku z nesprávnej sady.

Na snímke zľava americká
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

K situácii sa vyjadrili aj zástupcovia americkej Akadémie filmových umení a vied, ktorí svoje vyhlásenie tiež zverejnili prostredníctvom Twitteru. "Je nám veľmi ľúto chýb, ktoré nastali v rámci odovzdávania ceny pre Najlepší film počas včerajšieho oscarového ceremoniálu. Ospravedlňujeme sa hercom a tvorcom snímok La La Land a Moonlight, ktorých zážitok táto chyba nesmierne zmenila. Klaniame sa nesmiernej dôstojnosti, ktorú za daných okolností preukázali. Ospravedlňujeme sa všetkým zúčastneným, vrátane Warrena Beattyho a Faye Dunaway, tvorcom týchto filmov a našim divákom po celom svete, ktorí sa na to pozerali," uviedli a dodali, že incident vyšetrovali a rozhodnú o ich ďalších krokoch.

Záver 89. ročníka udeľovania Oscarovv pondelok okomentoval aj moderátor večera Jimmy Kimmel, ktorý vo svojej relácii Jimmy Kimmel Live opätovne uistil divákov, že to nebol jeden z jeho žartov. "Ľudia začali špekulovať, či som v tej situácii neurobil nejaký žart. Verte mi, ak by som v tej situácii žartoval, nenechal by som v obálke nesprávne meno víťaza. Bol by tam kupón doBed Bath &Beyond (obchod s nábytkom a bytovými doplnkami, pozn. red.). Nebol to žart. A mimochodom, producenti La La Landu boli na javisku aj mimo neho veľmi milí. Zvládali to veľmi dobre. Bola to veľmi priateľská dohoda o starostlivosti, dokonca ani nežiadali o možnosti návštev a podobne," uviedol.

Viac o téme: Brian Cullinan
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu