Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Trapasy športových komentátorov v priamom prenose: Alkohol, vulgarizmy či vytočený Kozák!

(Zdroj: koláž Telkáč)

Aj tí najväčší profesionáli sa niekedy dostanú do poriadnych problémov. Známi slovenskí komentátori zažili počas kariéry viaceré nepríjemné chvíle. Pozrite si tie najznámejšie prehrešky, ktorých sa dopustili v priamom prenose.

Opitý Plesník

Toto RTVS ešte nezažila. Na prvý pohľad to bol bežný priamy prenoszápasu basketbalovej Euroligy tímu Good Angels Košice. Lenže stačilo pár minút a divákom muselo byť jasné, že s komentátorom nie je niečo v poriadku.Dlhoročný odborník a bývalý basketbalistaJán Plesník bol evidentne pod vplyvom alkoholu.Divné myšlienky, nezrozumiteľná artikulácia a absolútna strata koncentrácie prinútili štáb televízie okamžite konať. Cez polčas Plesníka vymenila za komentátorským pultom Oľga Hamadejová.Výborného komentátora stál tento vážny prešľap miesto, no po čase sa opäť vrátil do práce.

Hanba pri spomienke na Demitru

Ľuboš Hlavena sa postaral o poriadny rozruch. Počas dojímavého ceremoniálu, pri ktorom zaradili Pavla Demitru do Siene slávy, boli diváci svedkami nečakanej hanby.Manželka tragicky zosnulej legendy bola hlavným bodom pozornosti kameramana, celá aréna tlieskala aMajka bojovala soslzami. Zrazu sa však ozvalo: "To kto vymyslel, že jeden kameraman nadve kamery? Celý úvod bol doje…!“Našťastie réžia zareagovala expresne rýchlo a Hlavena vulgarizmus nedopovedal.

Mohlo by vás zaujímať:Top 8 trapasov z histórie Oscarov: Tento rok to bol obrovsý fail, nebol však prvý!

Merčiak ako ho nepoznáme

Ďalší trapas z dielne RTVS. Aj majster remesla sa niekedy utne. Marcel Merčiak komentoval kvalifikačný zápas slovenských futbalistov o postup na majstrovstvá Európy 2012 s Írskom a v závere prvého polčasu sa mu podarilo veľké faux pas. Obľúbený komentátor chcel dôrazne upozorniť kolegov v bratislavskom štúdiu, aby nerozprávali tak nahlas. Zvolil pritom naozaj tvrdšie slová: "Prosím vás držte hubu tam v tej Bratislave, prestaňte, všetko tu počujeme!" Nerátal však s tým, že ho zachytí jeden z mikrofónov. Jeho vetu tak počuli všetci diváci pred obrazovkami.

Ňiňajov výkrik

Famózne výkony Petra Sagana počas Tour de France sleduje so zatajeným dychom celé Slovensko. V roku 2014 mu však akoby nebolo dopriate víťazstvo a v etapách zväčša končil na druhom mieste.V 12. etape bol znovu blízko triumfu, lenže Tourminátora predčilnórsky cyklistaAlexander Kristoff. To zrejme nahnevalo Ivana Ňiňaja, ktorý spontánne vyhŕkol zo seba"Kur*a nie!"Nakoniec sa však všetko vysvetlilo.Slovo kur*a nepovedal Niňaj, ale jeho spolukomentátor, dlhoročná stálica RTVS iba dodala "a nie".

Mohlo by vás zaujímať:Neuveríte, že toto chodilo v televízii: 10 slovenských reality shows, na ktoré sme takmer zabudli

KonfliktKozák versus Hlavena

Opäť trapas v podaní Ľuboša Hlavenu. Komentátor RTVS sa občas dostane aj do úlohy redaktora, no v tomto prípade to vôbec nedopadlo podľa predstáv. Môže za to necitlivá otázka, ktorú položil reprezentačnému trénerovi Jánovi Kozákovi okamžite po skončení zápasu. Slovensko prehralo s avorizovaným Anglickom gólom v úplnom závere nadstaveného času. Celý konflikt začala Hlavenova otázka: "Hneváme sa na rozhodcov?" Tréner nezaprel svoju búrlivú povahu a v okamihu kontroval: "Načo provokujete? Povedzte vy svoj názor rozhodcovi. Toto mi robíte? Toto je od Vás nekorektné, čo to sú za spôsoby?" dodal nahnevaný Kozák a pokračoval vo svojom výstupe.

Viac o téme: Marcel MerčiakJán PlesníkIvan ŇiňajĽuboš Hlavena
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu