Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Len pre silné povahy: Toto sú tie najdesivejšie skutočné príbehy z Verte neverte

Jonathan Frakes
Jonathan Frakes (Zdroj: Youtube)

Spomínate si ešte na americký mysteriózny seriál Verte neverte? Bodaj by nie, veď neopísateľný pocit strachu držal každého diváka v napätí až do konca epizódy. Pripomeňte si najdesivejšie skutočné príbehy, ktoré rozhodne neboli žiadnou fikciou.

Sedem hodín smoly

Veríte na poverčivosť? Ak nie, tento príbeh vás nad tým prinúti premýšľať. Mladá žena sa nasťahuje do nového domu a počas upratovania rozbije zrkadlo. Kamarátka ju hneď prosila, aby nechala črepy ležať na zemi ďalších sedem hodín, inak ju čaká sedem smolných rokov. Nakoniec neochotne súhlasila. O pár hodín sa začali diať veľmi čudné veci. Všetko odštartovalo výpadkom prúdu a malým požiarom. To už sa jej dom stal obeťou zlodeja, ktorý sa práve pokúša dostať dovnútra. Žena ho spozoruje a snaží sa zavolať políciu, ale márne. Zrazu sa situácia upokojí, lampa znovu začne svietiť a žena si uvedomí, že sedem hodín smoly uplynulo.Žena začne zametať črepy, keď s hrôzou uvidí zlodeja, ktorý ju chce prepadnúť. Ten však nešťastne zakopne a napichne sa na črepiny z rozbitéhozrkadla.

Mohlo by vás zaujímať: Kedysi sme ich vídali každý deň, kam sa podeli dnes? Toto je 11 slovenských celebrít, po ktorých sa akoby zľahla zem

Dom tieňov

Študentka sa rozhodla privyrobiť si peniaze strážením domov. Bežnou brigádou mal byť aj dom muža, ktorý odišiel na pracovnú cestu. Kľudne sa posadí pred televízor, keď sa zrazu strašne vyľaká. Na obrazovke sa stále opakuje hrozivý záber, ako muž pobehuje s lopatou v ruke. Po chvíli začuje divné zvuky z pivnice. S veľkou dávkou odvahy a obavami sa odhodlala pivnicu skontrolovať. Od strachu takmer skolabovala, pretože našla ženu na pokraji smrti, ktorú sa manžel pokúsil pochovať zaživa.Neskôr vysvitlo, že kameru dala do pivnice jeho manželka, ktorá chcela vedieť, čo má v úmysle. Záhadou zostáva, prečo a ako sa zábery z kamery dostali do televízneho vysielania.

Žena v zrkadle

Hlavná hrdinka ďalšieho príbehu trpí panickým strachom z pohľadu do zrkadla. Vždy totiž v ňom zbadá tvár istej mŕtvej ženy. Nikto si to nevie vysvetliť a známi ju presviedčajú, že je to iba predstava. V jeden večer jej manžel odchádza z mesta a ona zostáva sama doma. Aj keď má obrovský strach, nakoniec zaspí. V noci ju však prebudí desivý hluk. Rozhodne sa skontrolovať dom, v okamihu ale čelí zlodejovi, ktorý ju prepadol. Ich súboj prebieha v tesnej blízkosti zrkadla. Keď sa žena a zlodej súčasne pozrú do zrkadla, neveria vlastným očiam. Znovu sa tam objavila mŕtva pani, ktorá zlodeja vyľaká až tak, že prepadne cez zábradlie. Na konci vychádza najavo skutočná pravda. Podobizeň mŕtvej ženy patrí jednej z obetí vraha.

Mohlo by vás zaujímať: Toto nás zabávalo pred Talentami aj Farmami: 10 programov, ktoré by ste dnes v televízii stretli už ťažko

Torta

Už na prvý pohľad nepríjemný a arogantný syn zoberie do rúk pekáreň po svojom otcovi. Jednému z pekárov rozkáže, aby na druhý deň pripravil špeciálnu tortu. Pekár sa pustí do práce, lenže keď otvorí pec, zažije najväčší šok v živote. Za nevysvetliteľných okolností zbadá hlavu diabla, vytvorenú z ohňa. Bez váhania to povie novému šéfovi. Ten ho však vysmeje a dokonca prepustí z práce. Po príchode domov vyhodený pekár číta noviny a z hrôzou zistí, že hlava zjaveného diabla sa až nápadne podobá na tvár nedávno zavraždeného drogového bossa. Rozhodne sa to povedať svojmu exšéfovi, no keď príde do pekárne, z pece sa valí hustý dym. Jeho exšéf je mŕtvy a na povrch vyšla pravda, že vrahom bossa bol práve on. Išlo tak o pomstu zo záhrobia.

Príšera v skrini

Malý chlapec Dannyprežíva obrovský strach, pretože sa bojí neznámej príšery v svojej skrini. Rodičia to považujú za nezmysel a výplod detskej fantázie.Posmešky sa mu dostávajú aj od brata Briana, ktorý sa stal obeťou šialených skutočností. Jeho mladší braček ho presvedčil, aby sa do spomínanej skrine zavrel. Brian sa nebojí a naozaj vkročí do skrine. Z vnútra sa po chvíli začne ozývať strašný krik. Keď pribehne matka chlapcov, s hrôzou otvorí skriňu. Na ten moment nezabudne nikdy v živote! Po Brianovi nezostala ani jediná stopa, iba oblečenie. Ani privolaná polícia nič nenašla. Brian zmizol bez stopy. Záhadný prípad dodnes nemá racionálne vysvetlenie.

Viac o téme: Verte neverte
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu