Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zločin v hlavnej úlohe: V týchto filmoch našli inšpiráciu podpaľači i vrahovia!

Joker
Joker (Zdroj: internet)

Filmy dokážu mať na ľudí naozaj obrovský vplyv. Niekoho rozosmejú, iného rozplačú, no a pre niekoho sa stanú inšpiráciou pre spáchanie skutočného zločinu.

Oheň

Film zroku 1991 rozpráva príbeh ohasičoch z Chicaga, ktoríbojujú sčasom asnažia sa dolapiť sériového podpaľača. Ahoci by si ztoho diváci mohli vziať pozitívny príklad, opak je pravdou. Istý muž sachcel stať hrdinom ako hasiči zfilmu, ato celkom svojským spôsobom. Túžil zachrániť ľudí zhoriacej budovy, no tá nebola nikde nablízku. To bol dôvod, prečo sa rozhodol vbyte rodičov svojej priateľky založiť oheň. Hrdinstvo sa mu však nepodarilo, keďže sarodičia zobudili aoheň uhasili. Nehrdinského priateľa sa nakoniec rozhodli udať.

Mohlo by vás zaujímať:Keď život mení filmárom plány: Tieto snímky ovplyvnili skutočné tragédie


Mesto

Dráma Bena Afflecka ponúka príbeh muža, ktorý patrí kčlenom gangu bankových lupičov azároveň má románik so svedkyňou ich lúpeže. Snímka bola nominovaná na Oscara, no nie je to jediné, čo ju robí slávnou. Filmoví lupiči si našli vreálnom svete mnoho napodobiteľov, no tými najúspešnejšími sa stala skupinka mužov zNew Yorku. Tým sa úspešne podarilo až 62 lúpeží, pričom ukradli viac ako 217-tisíc dolárov. Prefíkaní zlodeji šikovne odkopírovali techniky ztohto filmu apo dolapení priznali, že práve Mesto sa stalo ich hlavnouinšpiráciou.

Vlak plný peňazí

Aj zkomédie sa môže zrodiť zločin. Vsnímke Vlak plný peňazí sa objaví zlodej, ktorý najskôr vykradne búdku na výber mýta anakoniec ju poleje benzínom azapáli. Vo filme sa úradníčka dostane von živá, vrealite to šťastný koniec nemalo. Pri prvom incidente muž vylial cez dieru na mince horľavú tekutinu aúradníkovi sa vyhrážal, že ak mu neodovzdá peniaze, tak to celézapáli. Skutočne škrtol zapaľovačom. Kým na miesto prišli záchranári, päťdesiatročná obeť utrpela popáleniny na 75 percentáchtela aoniekoľko týždňov zomrela. Vnasledujúcich troch týždňoch došlo kďalším siedmim podobným incidentom.


Mohlo by vás zaujímať:Stačil malý detail a zrušili ich: Očakávané snímky, ktoré asi nikdy neuvidíme!


Temný rytier

Šialeného Jokera pozná azda každý filmový fanúšik. Preto sa nemožno čudovať, že sa na túto postavu zahralo viacero zločincov. Počas premietania filmu vColorade zastrelil vrah, hrajúci sa na Jokera, niekoľko ľudí. Vroku 2010 zase odsúdili muža za vlámanie anapadnutie vlastného bratranca. Rok 2009 priniesol útok mladej dievčiny, ktorá sa na záchodoch nalíčila ako Joker ana učiteľa zaútočila so žiletkou vruke. Našťastie saubránil aútok prežil bez vážnejšej ujmy.

Viac o téme: JokerMestoVlak plný peňazíOheň
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu