Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Krv, črepy, rozbitá hlava: Vo filmoch sa objavili viaceré reálne zranenia!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube)

Herci si musia natáčanie filmu občas poriadne oddrieť. Niekedy to dokonca môže byť naozaj nebezpečné. Síce sa pri nakrúcaní nebezpečných scén zvyknú využívať schopnosti kaskadérov, ani herci sa neobídu bez zranení. Niektoré z neplánovaných nehôd sa nakoniec hodili aj do samotného filmu.

Channing Tatum (Hon na líšku)

Channing Tatum už viackrát dokázal, že nie je len striptér a tanečník. V životopisnej dráme Hon na líšku (2014) stvárnil olympijského zápasníka Marka Schulza - modriny, bitky a iné zranenia boli počas natáčania na dennom poriadku. Utrpel (minimálne) dve reálne zranenia, ktoré tvorcovia nakoniec využili aj vo filme. Počas repliky "nech to máme za sebou" poprosil kolegu Marka Rufalla, aby ho poriadne udrel. Rufallo mu vyhovel a udrel ho tak silno, že mu praskol bubienok v uchu. To nebolo všetko. V jednej zo scén sa mal Schulz nervovo zrútiť. Tatum bol v skutočnosti natoľko prepracovaný, že scénu ani nemusel predstierať. Dohnal ju až do krajnosti a okrem mlátenia sa,rozbil niekoľkokráthlavou zrkadlo. S tým tvorcovia nerátali.

Leonardo DiCaprio (Divoký Django)

V roku 2012 sa DiCaprio objavil v Tarantinovej snímke DivokýDjango ako šialený otrokár. V jednej nesmierne intenzívnej scéne rozpráva Djangovi (Jamie Foxx) o plánoch oslobodenia svojej ženy. Udrel pritom päsťou do stola a narazil priamo na sklenený pohár. DiCaprio je skutočný profík, pokračoval, akoby sa nič nestalo. Svojmonológ dokončil, vyberajúc si úlomky skla zo zakrvavenej ruky.

Diane Kruger (Nehanební bastardi)

Tarantino je obrovský perfekcionista a nič nenechá na náhodu. Najlepšie to ilustruje scéna z filmu Nehanební bastardi (2009). Christopher Waltz ako nemecký dôstojník HansLanda škrtil svoju hereckú kolegyňu Diane Kruger v úlohe nemeckej špiónkyBridget von Hammersmark. Tarantino však Waltzovi neveril, že to dokáže spraviť autenticky a poriadne. Preto sa do toho vložil sám. V závere scény sú ruky v zábere Tarantinove a Krugerová skutočne lapá po dychu, až nakoniec odpadne. Pre uveriteľnosť ju priškrtil naozaj prisilno.


Mohlo by vás zaujímať:S týmito hercami sa pracuje naozaj ťažko: Lietajú nadávky, vyhrážky aj päste!


Brad Pitt (Trója)

V jednej zo scén kultovej Tróje (2004) dopadol Brad Pitt tak nešikovne, že bolesť v jeho tvári nepatrila k hereckémuvýkonu. Bola úplne autentická so všetkým, čo k tomu patrí. Pitt stvárnil gréckeho bojovníka Achilla. Práve jeho zranenie bolo najväčšou iróniou. Pri páde si totiž poranil achillovku. "Je to smutné, je to hlúpe, ale je to pravda," povedal po natáčaní Pitt v rozhovore pre MTV.

Jake Gyllenhaal (Sliedič)

Samozvaný reportér, ktorý spraví pre dobrý záber naozaj čokoľvek. Aj keby mal zmanipulovať všetko a všetkých naokolo. Sliedičovi v podaní skvelého Gyllenhaala sa to podarí a nečaká ho za to ani žiadna satisfakcia. Herec podal v tejto snímke naozaj bravúrny a netradičný výkon. Ani Gyllenhaal však nevyviazol bezúrazu, ktorý sa dal k tomu všetkému aj využiť. Frustrácia ho v jednom momente filmu zožierala natoľko, že plnou silou udrel päsťou do zrkadla. Nemusel to spraviť, no spravil a s rozrezanou a zakrvavenou rukou ho museli ošetriť v nemocnici. Zvyšok filmu zranenú ruku schovával prevažne za chrbtom.

Malcolm McDowell (Mechanický pomaranč)

V jednej z najslávnejších scén Kubrickovho Mechanického pomaranča (1971)pomáhajú doktori Alexovi (Malcolm McDowell) v liečení. Majú ho prevychovať z kriminálnika na slušného občana. Jednou z metód je aj drastické "permanentné" otvorenie viečok. Alex mal totiž pozerať bez žmurknutia scény z násilím, aby sa mu následne zhnusili. V zábere sa stále k očiam približuje ruka a kvapká Alexovi do očí kvapky. V skutočnosti podáva McDowellovi lekár tekutinu na zvlhčenie, pretože pri nasadzovaní nebezpečných častí stroja na viečka sa svorky pošmykli a poškrabali časť povrchu hercovho oka. Lekár v zábere nebol hercom, bol to skutočný lekár obsadený vo filme. Mal dávať pozor, aby sa McDowellovi pri natáčani týchto scén nič podobné nestalo.

Viac o téme: TrójaBrad PittJake GyllenhaalChaning TatumDiane KrugerMechanický pomarancQunetin Tarantino
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu