Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

TOP filmy pre milovníkov módy: Tieto jednoducho musíte vidieť!

TV Tipy
TV Tipy

Patríte k fanúšikom módy a filmu? V tom prípade by vám nemali ujsť snímky o slávnych módnych návrhároch, módnych časopisoch, ako aj tie, v ktorých sa to priam hmýri štýlovými doplnkami a luxusným oblečením.

Diabol nosí Pradu

Romantická komédia je už absolútnou klasikou, ak ideo kombináciu módy afilmu. Inšpiráciu na vznik filmu našli tvorcovia vredakcii amerického Vogue ajeho šéfredaktorke Anne Wintour. Snáď ale vskutočnosti nie je taký tyran, akým bola Meryl Streep vúlohe Mirandy. Okrem nazretia do útrob módneho časopisu si užijete aj premenu Anne Hathaway zo sivej myšky akopu dizajnérskych modelov. Jednoducho film, ktorý by nemal vzozname milovníkov módy chýbať.


Mohlo by vás zaujímať: Príšera, chlap či oholená hlava: Tieto krásky spravia pre svoje úlohy všetko!


The September Issue

Časopis Vogue bol inšpiráciou aj pre vznik skvelého dokumentu oseptembrovom vydaní tejto módnej biblie zroku 2007. Vtedy malo rekordných 840 strán avážilo viac ako dve kilá. Ato už sa oplatí natočiť! Jedna znajvplyvnejších postáv módneho priemyslu - Anne Wintour dovtedy nikdy neumožnila filmárom nahliadnuť do jej tímu, vďaka čomu bol otúto snímku obrovský záujem.

Coco Chanel

Otalentovanej Coco Chanel bolo natočených viac filmov, no asi najlepší je ten zroku 2009 sAudrey Tautou vhlavnej úlohe. Príbeh svetovej návrhárky je už pomerne dosť známy, táto snímka ale prináša aj rôzne detaily zjej života ešte predtým, ako bola značka Chanel úspešná po celom svete. Coco sa vypracovala zúplného dna až kikone, ktorá stojí za vznikom obrovského módneho impéria aklasických „malých čiernych.“


Mohlo by vás zaujímať:Filmové životy legiend: Kto zahral historické osobnosti najlepšie?


Sex vmeste

Najväčšie módne vychytávky, kúsky od tých najznámejších návrhárov až do posledného detailu zladené sdoplnkami atopánkami si užije každý úplne naplno vromantickej komédii Sex vmeste, či už ide oprvú alebo druhú časť. Je to proste film, ktorý by mala vidieť každá módna maniačka.

Marie Antoinette

Módu 18. storočia si vo veľkom užijete vo filme ofrancúzskej vojvodkyni Márii Antoinete. Okrem skvelého príbehu adokonalého výkonu Kirsten Dunst vňom na vás čakajú módne vychytávky iúplné výstrelky, sktorými by sa stal vdanom období hviezdou každý.


Mohlo by vás zaujímať:Talentovaná Kirsten Dunst: Vie stepovať a bozk s Bradom Pittom sa jej zdal nechutný!


Saint Laurent

Rok 2014 priniesol až dve snímky mapujúce život módneho návrhára Yves Saint Laurenta. Jeden film sa volá presne ako on aten druhý len skrátene Saint Laurent. Skrátenie mena mu však nič neubralo na kvalite, dokonca je ešte očosi lepší ako film snávrhárovým plným menom - Yves Saint Laurent.

Viac o téme: Sex v mesteDiabol nosí PraduCoco ChanelMarie AntoinetteSaint Laurent
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu