Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Desivý útok kyberteroristov: Hackeri dali dole HBO, Hra o tróny v ohrození!

(Zdroj: internet)

Hackeri sa nabúrali do systému televízie HBO a ukradli a zverejnili 1,5 terabajtu údajov vrátane budúcich dielov seriálov ako Hra o tróny (2012), Izba 104 (2017) či Hráči (2015).

Médiám následne poslali list, v ktorom konštatujú, že HBO "dali dole". Britský denník The Guardian k tomu dokonca napísal, že Hra o tróny je po tomto útoku "v ohrození".

Televízia stratu údajov potvrdila, jej riaditeľ Richard Piepler sa obrátil emotívnym listom na jej zamestnancov aj na verejnosť a hackerský útok označil za "ničivý a znepokojujúci". "Okamžite sme túto udalosť začali vyšetrovať. Ochrana dát je jednou z hlavných priorít HBO, a našu zodpovednosť za ochranu dát, ktoré vlastníme, berieme vážne," píše šéf HBO.

Hackeri navyše hrozia, že čoskoro zverejnia aj ďalšie materiály. K tomu, čo všetko je súčasťou doteraz zverejneného obsahu, existuje viacero verzií, väčšina sa však zhoduje v tom, že sú medzi nimi aj diely seriálov Hra o tróny, Izba 104 a Hráči.

"Zdravíme všetkých ľudí. Práve ste svedkami najväčšieho úniku v ére kybernetického priestoru. A ako sa volá? To som zabudol povedať. Volá sa HBO a Hra o tróny!" píšu hackeri v liste médiám. Obracajú sa na ne aj s tým, že kto o nich napíše "pekne", poskytnú mu rozhovor.

Viac o téme: Hra o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu