Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vďaka filmu zachránil brata: Desaťročný chlapec robil len to, čo Dwayne Johnson!

San Andreas, Dwayne Johnson
San Andreas, Dwayne Johnson (Zdroj: Warner Bros)

Desaťročný chlapec z amerického mesta Roseville v Michigane zachránil život dvojročnému bratovi vďaka scéne, ktorú si pamätal z filmu San Andreas (2015). Jacob O'Connor našiel koncom júla malého Dylana dolu hlavou v bazéne, odkiaľ ho vytiahol a poskytol mu nepriamu masáž srdca.

Následne zavolal starú mamu, ktorá mala strážiť oboch chlapcov spolu s ich osemročným bratom Gavinom. Žena ihneď privolala zdravotníkov. Podľa matky, ktorá bola v tom čase v práci, bol jej najmladší syn po príchode do nemocnice v bezvedomí. V súčasnosti je už v poriadku a nehoda mu nespôsobila žiadne dlhodobé zdravotné následky.

Jacob uviedol, že si spomenul na scénu zo spomínaného filmu, v ktorej herec Dwayne Johnson, známy aj ako The Rock, rovnakým spôsobom, zachránil svoju dcéru. "Robia to tak vo väčšine filmov. Snažia sa najprv zachrániť toho človeka, a keď sa im to nedarí, privolajú pomoc," dodal Jacob, ktorý označil San Andreas za svoj obľúbený film.

Matka Christa O'Connor je na syna veľmi hrdá. "Nemám slov. To, čo Jacob urobil, je neskutočné. Som na neho naozaj hrdá. Som prekvapená, že si pamätal, čo v tom filme videl, no je to jedna z jeho najobľúbenejších snímok a videl ju týždeň predtým," uviedla pre BBC.

O príbehu sa dozvedel aj 45-ročný Dwayne Johnson. "Je to úžasný príbeh. Chválim ťa Jacob za záchranu tvojho bračeka. Si naozajstný hrdina. Sme na teba všetci veľmi hrdí," napísal herec prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

Viac o téme: Dwayne JohnsonSan Andreas
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu