Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Skvelý hlas i herecké výkony: Títo speváci predviedli vo filmoch svoj skrytý talent

Speváci vo filmoch
Speváci vo filmoch (Zdroj: Telkáč koláž)

Všetci ich poznajú hlavne kvôli zlatu v hrdle. Ich známe piesne si nevedomky hmkáme takmer každý deň a často dúfame, že počas svojho turné zavítajú aj k nám alebo aspoň do okolitých krajín. Reč je o spevákoch a speváčkach, ktorí sú však aj veľmi dobrými hercami. Presvedčí vás o tom náš zoznam.

Eminem, Jennifer Lopez, Harry Styles zo skupiny One Direction či Dawid Bowie. Známi a populárni speváci, ktorých piesne chtiac či nechtiac pozná takmer úplne každý. Všetkých vyššie menovaných okrem spevu spája aj niečo iné. Ide o skrytý herecký talent, o ktorom nás presvedčili v žánrovo rôznych filmových projektoch. Ktoré to teda sú?

Björk - Tanečnica v tme (2000)

Islandská speváčka, ktorej celé meno znieBjörk Guðmundsdóttir sa predstavila v muzikáli s témou kriminálnej drámy. Tanečnicu v tme režíroval známy a kontroverznýLars von Trier, ktorý má na konte napríklad aj dvojdielnu Nymfomanku. Hrdinkou príbehu je česká emigrantka Selma, ťažko pracujúca ako robotníčka vo fabrike na americkom vidieku. Jej veľkou vášňou je hudba a tanec. Napriek svojej očnej chorobe, ktorú tají, pracuje navyše, aby zarobila na operáciu svojho rovnako postihnutého syna.

Eminem - 8. míľa (2002)

Eminem je najpredávanejším hudobným umelcom dekády 2000 až 2009.Jeho stopa v svetovej hudbe zostane navždy nezmazateľne zapísaná, tak ako by mala zostať aj tá v kinematografii. Ide konkrétne o snímku 8. míľa, vďaka ktorej získal aj Oscara za najlepšiu filmovú skladbu. Toho si ale neprevzal, keďže sa doma hral so svojou dcérkou, ktorá nechcela, aby od nej v tej deň odišiel.

Vraj ich neznášajú, ale je to tak naozaj? Pozrite si najvernejšie milostné scény

David Bowie - Labyrint (1986)

Spevák David Bowie už, žiaľ, nie je medzi nami a ťažko sa verí tomu, že 10. januára to budú už dva roky, čo nás opustil. V deň jehosmrti vyšiel zároveň aj jeho posledný album s názvom Blackstar. Jeho herecký talent však diváci mohli vidieť už omnoho skôr. Bolo to v roku 1986, kedy sa do kín dostalo fantasy s názvom Labyrint. V ňom predviedol Bowie nielen svoj spevácky talent, keďže sa postaral o päticu skladieb, ale aj ten herecký, keďzažiaril ako hlavná postava celej snímky.

Jennifer Lopez - Zakázané ovocie (1998)

J. Lo nikomu netreba predstavovať. Populárna speváčka je rovnako známa v hudobnom, ako aj vo filmovom svete, kde stvárnila už veľké množstvo postáv, či len prepožičala svoj hlas v animovaných projektoch. Za jeden z jej najlepších môžeme považovať snímku z roku1998, kedy diváci mohli prvýkrát zhliadnuť Zakázané ovocie, kde sa predstavila spolu s Georgeom Clooneym. A pokiaľ ste film videli, barová scéna sa vám určite na dlho vryla do pamäte.

VIDEO Kuriózne priznanie exčlena One Direction: Moderátorka tomu nemohla uveriť!

Harry Styles - Dunkirk (2017)

Speváka a bývalého člena skupiny One Direction milujú fanúšičky po celom svete. Milovníci filmov poriadne zbystrili po tom, ako Christopher Nolan, jeden z najpopulárnejších režisérov súčasnosti, oznámil, že ho obsadil do svojej pripravovanej vojnovej drámy z obdobia 2. svetovej vojny. Dunkirk mal premiéru len pred dvomi mesiacmi, takže ide v podstate o čerstvú novinku. Svoj herecký talent predviedol na vysokej úrovni a nenašiel sa takmer nikto, komu by vo výslednom projekte vadil.

Viac o téme: Jennifer LopezHarry StylesDunkirkBjorkEminemSpeváci vo filmoch
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu