Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Teória veľkého tresku je na scéne už 10 rokov: Tieto zaujímavosti vás prekvapia!

Teória veľkého tresku Zobraziť galériu (4)
Teória veľkého tresku (Zdroj: nme.com)

Nechce sa veriť, že populárny seriál o partii vedcov sa dostal na obrazovky už pred desiatimi rokmi. Svojich fanúšikov má v každom kúte sveta, no niektorí možno ani len netušia o pikoškách z natáčania. Niektoré vás zrejme zaskočia.

1. Viete si predstaviť iný názov pre tento seriál? Všetko mohlo byť inak. Pracovná verzia totiž počítala s názvomLenny, Penny a Kenny.

2. Určite ste sa veľakrát pýtali, čo znamená obľúbená Sheldonovahláška "Bazinga", ktorú používa po svojich vtipných pripomienkach a momentoch. Ide oslovo zložené z troch chemických prvkov - bárium, zinok, gálium.

Filmári ju milujú: Tieto hollywoodske trháky sa nakrúcali v stovežatej Prahe

3. Odborné texty, diagramy či matematické rovnice... To všetko sa pravidelne objavuje v každej časti. Nie sú to však žiadne výmysly. Na scenári totiž spolupracujeprofesor David Saltzber, ktorý učí fyziku a astronómiu na Californskej univerzite vLos Angels.

4.Jim Parsons, predstaviteľ Sheldona Coopera, sa pred piatimi rokmi otvorene priznal k svojej homosexuálnej orientácii. Urobil tak počas rozhovoru pre The New YorkTimes.

Jim Parsons
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

5. Leonard Hofstadter, Howard Wolowitz či Rajesh Koothrappali - to všetko sú celé mená hlavných postáv. Viete, aké má priezvisko seriálová Penny? Zrejme žiadne, pretože ani v jednej časti nikdy nezaznelo.

6.V seriáli sa predstavilo viacero známych postáv, ktoré si proste zahrali seba. Objavil sa tu dokonca jeden z najznámejších vedcov na svete, Stephen Hawking. Okrem iného sme mohli vidieť ajCharlieho Sheena,Stevea WozniakačiElona Muska.

7. Nielen láska v seriáli. Johnny Galecki (Leonard) a Kaley Cuoco (Penny) tvorili dva roky pár aj v skutočnom živote.

8. Keď už sme priLeonardovi, všimli ste si detailnejšie jeho okuliare? Ak nie, zvýšte pozornosť. Nosí ich totiž bez skiel.

Leonard Hofstadter
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

9. Neexistuje nič, čo by nevedel a čo by neovládal. Nečudo, žecelé Sheldonovo (Jim Parsons)seriálovémeno, vrátane titulov, znie Dr. Sheldon Lee Cooper, B.S., M.S., M.A., Ph.D., Sc.D.

10. Možno vás prekvapí, že herečkaMayim Bialik (Amy) má ako jediná z hviezdneho obsadenia aj v reálnom živote titul PhDr. V roku 2008 úspešne dokončila štúdium neurovedy.

Stretávate ich vo dne v noci, sú nenápadní a šarmantní: Najväčší filmoví manipulátori!

11. Na prvý pohľad pôsobia veľmi mlado. Možno vás zaskočí, že najstaršou z hlavných postáv je Jim Parsons (Sheldon), ktorý má už 44 rokov. Seriálový Leonard má 42, Howard a Rajesh 36. Kaley Cuoco v úlohe Penny je najmladšia, má iba 31 rokov.

Teória veľkého tresku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nme.com)

12.Prečo má Raj z Indie panický strach hovoriť so ženami a ide mu to iba pod vplyvom alkoholu? To sa opýtajte producenta Billa Pradyho. Ten sa inšpiroval svojím kolegom z počítačovej firmy, ktorý trpel podobnou fóbiou.Podobné to bolo aj pri tvorbe postavy Sheldona, jeho kolegovia boli jednoducho typickí matfyzáci, akých si viete predstaviť.

13. Určite sa nedajú obísť platové podmienky hercov. Ak ste čakali miliónové honoráre, mali ste správne tušenie.Sheldon, Leonarda Pennydostávajú rovný milión dolárov. Raj s Howardom sa musia uspokojiť s príjmom približne 800 000 dolárov za jednu epizódu. Ďalej nasleduje veľký skok. Vedľajšie postavy Bernadette a Amydostávajú za epizódu 60 000 dolárov.

Viac o téme: Teória veľkého tresku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu