Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Slováci môžu iba závidieť: České športové seriály sa tešia obrovskej popularite!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Sú vtipné, populárne a z veľkej časti aj pravdivé. Ak ste milovníci športu a zároveň máte radi oddych pred televízorom, máme pre vás ideálne tipy. Pozrite si tri komediálne seriály, ktoré pripravila česká kinematografia. Žiaľ, o podobných projektoch môžeme na Slovensku iba snívať.

Okresní přebor

Okresní přebor
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nova.cz)

Komediálny seriál z prostredia obecného futbalu. Dej príbehu sa odohráva v malej obci Houslice, kde sídli miestny klub TJ Slavoj.Začal sa vysielať v roku 2010 a okamžite si získal priaznivcov. Môže za to aj herecké obsadenie -Ondřej Vetchýako kapitán a neskôr trénerJirka Luňák,Luděk Sobotav úlohe predsedu klubu Václava čiDavid Novotnýako kanonierJarda Kužel sú zárukou úspechu.So seriálom súvisí aj celovečerný filmOkresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka. Podobná verzia by sa určite dočkala sledovanosti aj na Slovensku. Nie však v štýle seriálu Atletiko Cvernofka, ktoré bolo skôr prepadákom než návodom, ako stráviť voľný čas.

VIDEO Komédia v Pošte pre teba či Zámene manželiek: Facky, hádky a králi internetu!

Vyšehrad

Vyšehrad
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nova.cz)

Fenomén českého internetu, ktorý sa začal šíriť prostredníctvom televízie OBBOD. Na scénu prišla nenápadná postava Júliusa Lavického ako blesk z jasného neba a dočkala sa nevídanej popularity. "Lavi"bol veľký futbalový talent. Jeho agenta stvárňujeJakub Prachař. Večierky, alkohol, fajčenie, dievčatá a ďalšie eskapády mu však ničia sľubne rozbehnutú kariéru. Už dokonca nehrá za Spartu, z ktorej bol vyhodený, ale ibaza Vyšehrad.HerecJakub Štáfek si neberie servítku pred ústa a v seriáli zobrazuje hráčske prešľapy, inšpirované skutočnými príbehmi.Možno aj to je dôvod, prečo by ste si ho mali pozrieť.

Prominentná svadba v Česku: Filip Renč si zobral o tridsať rokov mladšiu partnerku

Lajna

VIDEO Slováci môžu iba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: isport.blesk.cz)

Nielen futbal, internetová televízia OBBOD láka divákov aj na sitkom z hokejového prostredia. V hlavnej úlohe sa predstavil oceňovanýJiří Langmajerako elitný hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský víťaz z Nagana a bývalý hráč NHL. Má tesne pred rozvodom s manželkou Helenou a hlavne sa rozchádza aj so svojím klubom HC Slavia Praha. Rozhodne sa odísť z Prahy a začať znovu na mieste, kde by ho asi nikto nečakal... v Havířove! A nejde tam sám. V Havířove chce stvoriť novú hokejovú legendu, Hrouzka juniora. Meno Hrouzek totiž nikto nikdy na dres azbukou nenapíše, kým Luboš ešte nevonia fialky zospodu. Toto meno totiž patrí na dres NHL!

Viac o téme: LajnaOkresní přeborVyšehrad
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu