Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhada Titanicu vyriešená: Otázka, ktorá divákov roky trápi, má konečne odpoveď!

Titanic Zobraziť galériu (2)
Titanic (Zdroj: internet)

Titanic mal premiéru pred dvadsiatimi rokmi, no jedna otázka trápi všetkých až doteraz. Prečo sa Rose nepodelila s Jackom o plávajúce dvere? Režisér James Cameron prezradil dôvod.

Na dverách bolo očividnedostatok miesta aj pre Jacka, ktorého stvárnil Leonardo DiCaprio, no on aj napriek tomu zamrzol v oceáne. Po dvadsiatich rokoch má pre nás James Cameron konečne odpoveď. V rozhovore pre Vanity Fair sa na to Cameronapriamo opýtali: “Odpoveď je veľmi jednoduchá, pretože bolo na strane 147 (v scenári) napísané, že Jack zomrie. Veľmi jednoduché…”


Mohlo by vás zaujímať:Každý ich chcel okamžite vidieť: Toto je 10 najziskovejších filmov kinematografie


Úspešný režisér sa na tejto konverzácii veľmi bavil, pretože sa mu zdalo dosť hlúpe, že sadebata vedie ajo dvadsať rokov neskôr. Podľa Cameronabol filmúspešný aj kvôli tomu, že divákov bolelo, keď ich milovaný Jack zomrel.

“Keby žil, koniec filmu by bol bezvýznamný. Film je o smrti a odlúčení, musel zomrieť. Či už takto, alebo by naňho spadol komín. Nazýva sa to umenie, veci sa dejú z umeleckých dôvodov, nie fyzikálnych,” povedal Cameron.

Režisér je známy pre svoju vedeckú presnosť, takže sa bránil aj po fyzikálnej stránke a dokonca bol sám vo vode a testoval s ďalšími ľuďmi rôzne možnosti tak, aby Rose skutočne mohla prežiť tie tri hodiny, kým neprišla pomoc.

Záhada Titanicu vyriešená: Otázka,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: internet)

Viac o téme: James CameronTitanicLeonardo DiCaprioKate Winslet
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu