Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Keď postavám nestačí jeden svet: Takto si behajú zo seriálu do seriálu!

televízne crossovery - koláž Zobraziť galériu (6)
televízne crossovery - koláž (Zdroj: CW, Universal Studios, NBC)

Niekedy postavám nestačí svet jedného seriálu, tak si občas zabehnú do iného projektu. Crossovery sa stali v poslednej dobe veľmi obľúbenou súčasťou televízneho sveta a tvorcovia im dávajú čoraz väčší priestor. Predsa len, keď sa spojí viac hrdinov dokopy, môže z toho byť skvelý výsledok.

Arrow/The Flash/Legends of Tomorrow/Supergirl/...

Arrow, The Flash, Supergirl
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CW)

Odvtedy, ako sa v roku 2012 objavil na televíznych obrazovkách Oliver Queen, vzniklo niekoľko spin-offov a viacero mnohonásobných crossoverov. Hrdinovia tak spoločne môžu bojovať proti nepriateľom. Niekedy však kvôli spoločnému stretnutiu musia prekonať nielen vzdialenosť, ale aj časopriestor. Nuž, ale ak je to niekde možné, tak v Central City. Ktovie, čo ešte majú pre nás tvorcovia pripravené?


Mohlo by vás zaujímať:Hviezdny rozvod tesne pred Vianocami: Supergirl ostala sama s dievčenským menom!


Hercules/Xena

Hercules, Xena
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Universal Studios)

Seriálové crossovery však nie sú úplnou novinkou. Užiť sme si ich mohli aj o pár rokov skôr, keď sa prepojili dva obľúbené seriály Hercules a Xena. Malichna svedomí jeden producent Sam Raimi a oba si vyslúžili vysokú popularitu medzi divákmi. Takže sa niet čomu čudovať, že došlo k ich prepojeniu. V podstate diváci Xenu prvýkrát videli práve v seriáli o Herculovi. Starovekí bojovníci proti zločinu spojili svoje sily v troch epizódach, pričom tomedzi hrdinami pekne zaiskrilo.


Mohlo by vás zaujímať:Zabíjajú so šarmom a vyzerajú sexi: Tieto akčné hrdinky strach nepoznajú


Chicago Fire/Chicago PD/Chicago Med/Chicago Justice

Chicago fire, Chicago PD,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: NBC)

Hlavné postavy fungujúce v Chicagu si pobehujú až v štyroch seriáloch súčasne. Všetko sa začalo seriálom Chicago Fire, ktorý ponúka pohľad do života hasičov. Po tom, čo si získal dostatočnú sledovanosť, prišli na rad policajti a rozviedka v Chicago PD, lekári v Chicago Med a nakoniec štátni zástupcovia v Chicago Justice. Ako sú prepojené všetky tieto profesie, tak sú prepojené aj seriály, pričom v každom stretnete postavy aj z tých ostatných. Jednoducho - rodina z Chicaga.


Mohlo by vás zaujímať:Milovaní zloduchovia: Kradnú, vraždia, ničia svet a aj tak im fandíme!


The Simpsons/Family Guy

The Simpsons, Family Guy
Zobraziť galériu (6)

Hoci sú animované, oba tieto seriály si našli veľkú fanúšikovskú základňu práve medzi dospelými divákmi. V oboch prípadoch diváci uvidia zábavné dobrodružstvá kreslenej americkej rodiny, často nevhodné vtipy i humorne zobrazené skutočné udalosti. K spojeniudošlov roku 2014 v časti s názvom The Simpsons Guy. Práve tu bolo zreteľne vidno rozdiely medzi nimi. Hoci táto epizóda nevytvorila priestor na spoločný vesmír, v prípade potreby zostali dvere otvorené preďalšie stretnutie.

Viac o téme: XenaArrowSimpsonovciThe FlashChicago PDHercules SupergirlChicago MedChicago JusticeFamily GuyChicago Fire
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu