Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Plné humoru, vtipných hlášok a zaujímavých postáv: Tieto české seriály sme si kedysi nenechali ujsť

koláž - staré české seriály Zobraziť galériu (2)
koláž - staré české seriály (Zdroj: koláž Telkáč)

Česká seriálová scéna bola najmä v minulosti o čosi lepšia ako tá naša a uberala sa úplne iným smerom ako tá americká. Mnohé seriály si našlo obrovské množstvo divákov aj u nás. Svojský humor a zaujímavé postavičky sú len časť z toho, čo fanúšikov ťahalo k televíznym obrazovkám.

Četnícke humoresky

Obľúbený seriál pochádza z dielne Antonína Moskalyka, pre ktorého to nebolo prvé stretnutie s policajnou tematikou. Stál totiž aj za historickým seriálom Dobrodružství kriminalistiky. Po Moskalykovej smrti prevzala režírovanie jeho dcéra Pavlína Moskalyková Solo. Humoresky sú zasadené do predvojnového obdobia prvej republiky a zameriavajú sa na osobné príbehy jednotlivých strážnikov. Takéto ľudské a prívetivé dielo si jednoducho obľúbil takmer každý. Seriál bol založený aj na skutočných prípadoch, ktoré sa na Morave stali.


Mohlo by vás zaujímať:Tomáš Holý bol najslávnejší detský herec: Po znechutení nasledovala tragická smrť


Nemocnice na kraji města

Jedným z najobľúbenejších českých seriálov je nepochybne Nemocnice na kraji města, kvôli ktorej sa množstvo fanúšikov pravidelne usadilo pred televíznou obrazovkou. Jeden z najlepších Dietlových seriálov, podporený fantastickými hereckými výkonmi a naozaj podarenými dialógmi, zaujal ľudí natoľko, že zažil až dva návraty. Prvý v roku 2003 s názvom Nemocnice na kraji města po dvaceti letech a ten druhý v roku 2008 s názvom Nemocnice na kraji města - nové osudy.


Mohlo by vás zaujímať:Chcete sa uvoľniť? Niet nad dobrú komédiu, zaspomínajte si na tie najlepšie hlášky


Hospoda

Každá krčma si zažíva svoje bežné aj menej obvyklé príhody. A nebolo tomu inak ani v českom sitcome Hospoda. Prostredie malej pražskej krčmy a jej pravidelní návštevníci si pre divákov nachystali neobyčajne veselé príhody. Jarda Dušek dostane podľa závetu svojho kamaráta krčmu, v ktorej robí už niekoľko rokov hostinského, a v nej víta svojich pravidelných štamgastov. Z umeleckého hľadiska to síce nie je veľký zázrak, no ako oddychovka plná humoru bola Hospoda skvelým počinom.

Ranč u Zelené sedmy

Kudrnovci boli úplne bežná rodina žijúca v meste ale to len dovtedy, kým im notár telefonicky neoznámil, že im strýko Hubert odkázal statok. Kudrnovci sa tak presťahovali na ranč a začali tak novú etapu svojho života. Z mesta na ranč to však nie je len tak, takže si musia prežiť svoje. Spolu s nimi zábavné príhody prežívali aj diváci, a to počas troch sérií.


Mohlo by vás zaujímať:Ako deti sme ich proste milovali: Na týchto seriáloch sme vyrástli


Comeback

Comeback sa takmer okamžite po uvedení stal bezodnou nádobou na vtipné situácie a hlášky. Stal sa akýmsi nástupcom obľúbenej Hospody, ktorá v tom čase už mala svoj vek. Comeback zaujal v podstate už od začiatku a do seriálu namixovala zaujímavé charaktery, s ktorými nuda určite nebola.

Viac o téme: Nemocnice na kraji městaČetnícke humoreskyHospodaRanč u Zelené sedmyComeback
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu