Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Titanic, Harry Potter či James Bond: Obrovský úspech? Omyl, herci účasť vo filmoch ľutujú

(Zdroj: Youtube)

Síce sme ich milovali, no herci s nimi až takí spokojní neboli. Voľba filmu je pre herca veľmi dôležitá, určuje to smer, akým sa bude ich kariéra uberať. Existujú však voľby, ktoré niektorí aktéri naozaj ľutujú.

Katherine Heigl (Nabúchaná)

Svojská komédia Nabúchaná uzrela svetlo sveta v roku 2007. V hlavnej úlohe sa predstavila Katherine Heigl a Seth Rogaen. Pár mesiacov po premiére v decembri 2007 však mnohých, vrátane režiséra Judda Apatowa, prekvapila reakcia herečky. Heigl sa totiž pre Vanity Fair poriadne posťažovala.

Podľa nej bol film príliš sexistický, ženy vykreslil ako upnuté dračice, ktoré nemajú zmysel pre humor a mužov ako milých, trošku šialených azábavných. "Hrám takú suku, prečo je taký suchár? Prečo je toto ten spôsob, akým vykresľujú ženy? Z 98-ich percent to bola skvelá skúsenosť, ale bolo pre mňa naozaj ťažké obľúbiť si tento film," povedala herečka. Film ju napriek tomu vystrelil na vrcholové pozície medzi herečkami a za svoje komentáre sa neskôr ospravedlnila.

Halle Berry (Catwoman)

Nečudo, že Halle Berry oľutovala úlohu v Catwoman. Film totiž v roku 2004 získal sedem nominácií na Zlatú malinu a premenil celkovo štyri, medzi nimi aj cenu za najhoršiu herečku. Berry to vzala športovo a cenu si prišla prevziať s naozaj svojsky teatrálnym prejavom. "Vďaka, že ste ma obsadili do tohto otrasného a neuveriteľne zlého filmu. Presne to moja kariéra potrebovala. Bola som na výslní a teraz som na dne."

Oscarová herečka bola jednou z prvých, ktorá mala možnosť zahrať si v marvelovkách aj v DC filmoch. S odstupom času má však herečka na film iný pohľad. Po úspechu Čierneho pantera prehlásila, že by si Catwoman zaslúžila ďalšiu šancu. Ktovie, možno snímke predsa len napraví reputáciu.

Kate Winslet (Titanic)

Kto by to bol povedal. Kate Winislet, ktorá sa pred vyše 20-imi rokmi preslávila v legendárnom Titanicu, nebola s filmom až taká nadšená. Napriek tomu, že ju film katapultoval k elite Hollywoodu a získala najlepšieho priateľa Leonarda DiCapria, nie všetko vo filme bolo skvelé.

Pri pohľade do minulosti totiž existuje vec, ktorú na filme ľutuje. Je to jej americký prízvuk. "Nemôžem to počúvať. Je to strašné," povedal rodená Angličanka. "Chvalabohu, odvtedy sa to zlepšilo. Pozerala som sa na Titanic a hovorila som si bôže môj, chcem to natočiť ešte raz." Kate bola na seba príliš prísna, väčšina divákov si to zrejme nevšimla a tak jej túto maličkosť odpúšťame.

Robert Pattinson (Sága Twilight)

Upírske filmy a seriály sa v poslednej dobe dostali na výslnie a medzi divákmi sú veľmi populárne. Napriek tomu, že sága Twilight bola úspešná, u kritikov až také uznanie nezískala. Ani hlavný hrdina Robert Patttinson nebol veľmi spokojný v úlohe Edwarda Cullena. To, že účinkovanie vo filme ľutuje, nie je novinka. Pattinson sa tým po minulé roky nijako netajil. Vadilo mu, že si ho ľudia zaškatuľkovali v tejto úlohe.

Dostala ho sícedo povedomia medzi divákmi a mal väčšie šance ako herec, avšakz jeho strany nebolo nadšenie také veľké. "Je to tá najsmiešnejšia postava, ktorá je skvelá vo všetkom. Myslím, že veľa hercov sa to snažilo takto zahrať. Ja som to jednoducho nedokázal. Čím dlhšie som čítal scenár, tým viac som toho chlapa (Edwarda) neznášal... a k tomu všetkému je to 108-ročný panic."

Natalie Portman (Hotel Chevalier)

Natalie Portman sa preslávila ešte ako dieťa, keď si zahrala po boku Jeana Rena v snímke Leon. Postupne sa stala jednou z najuznávanejších a vysoko rešpektovaných herečiek v Hollywoode. Dnes si môže medzi úlohami vyberať. Nie je však z tých, ktoré sa zvyknú odhaliť. Napriek tomu tak nakoniec spravila v krátkometrážnej snímke Wesa Andersona Hotel Chevalier (2007).

Krátky film bol prológom k jeho ďalšiemu filmuDarjeeling s ručením omezeným (2007). Kým obe snímky si vyslúžili od kritikov chválu, Portman sa pozerala na film inak. "Bolo pre mňa naozaj depresívne, že polovica z každej recenzie sa venovala len mojej nahote." Odvtedy sa herečka nahotinkám vo filmoch vyhýba.

Sean Connery (James Bond)

Zrejme nikoho by nenapadlo, že niekto z hercov bude ľutovať úlohu Jamesa Bonda. A už vôbec nie, že to bude práve Sean Connery. Ikonu filmu si zahral v siedmich rôznych dobrodružstvách. Medzi fanúšikmi je často označovaný za najlepšieho Bonda. "Vždy som toho Jamesa Bonda nenávidel," povedal raz Connery v jednom z rozhovorov.

"Najradšej by som ho zabil." Dokonca aj posledný James Bond Daniel Craig sa vyjadril podobne. Povedal, že by si radšej podrezal zápästia, než keby si ho mal zahrať ešte raz. Vyzerá to tak, že legendárne úlohy so sebou prinášajú aj temné stránky.

Jamie Dornan a Dakota Johnson (Päťdesiat odtieňov šedej)

Kým kniha sa stala najpredávanejšou novelou za posledných 20 rokov, film nezožal až taký úspech u kritikov. V hlavnej úlohe sa mala objaviť nevinná kráska a sebavedomý, charizmatický muž. Dakota Johnson a Jamie Dornan do týchto úloh dokonale zapadli. Malo to však jeden háčik. Chémia nefungovala tak ako mala a do naivného príbehu nevložili svoje srdcia.

Po skončení natáčania prvého dielu trilógie obaja rýchlo oľutovali, že sa stali súčasťou filmu. Rovnaký pocit mala aj režisérka Sam Taylor-Johnson. Našťastie pre ňu sa podpísala len pod jeden film, kým hlavní protagonisti podpísali zmluvu na všetky tri diely.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Len jedenásťročný Daniel Radliffe, rodený Londýnčan, dostal úlohu, ktorá mu navždy zmenila život. Dostal šancu zahrať si Harryho Pottera, chlapca, ktorý prežil. Legendárny príbeh ho preslávil po celom svete. Daniel Radcliffe bol hrdý na to, čo dosiahol, napriek tomu to malo aj temné stránky.

Ako herec mal problém dostať sa z tejto úlohy. Celý svet ho totiž vnímal len ako čarodejníka a podobne to bolo aj v hereckom svete. "Sú momenty, kedy nie som na túto úlohu až taký hrdý. Chyby, ktoré som robil ja vo filme, mohli inírobiť v dramatickej školealebo na kastingoch. Ja osobne som sa veľmi ťažko pozeral na skoré diely filmu,"povedal kedysi pre Daily Mail. Odvtedy sa Radcliffe odmietol objaviť v akejkoľvek úlohe čarodejníka.

Viac o téme: Harry PotterDaniel RadcliffeTitanicSean ConneryJames BondKatherine HeiglDakota JohnsonJamie Dornan
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu