Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jeden príbeh nestačí: V týchto filmoch ich nájdete oveľa viac

koláž - jeden film, viac príbehov Zobraziť galériu (2)
koláž - jeden film, viac príbehov (Zdroj: koláž Telkáč)

Niekedy jeden príbeh vo filme nestačí. Preto sa vytvárajú snímky, v ktorých sa súčasne prelína niekoľko akoby samostatných príbehov, ktoré sa však v istom momente vhodne prepoja. V nasledujúcich filmoch tento spôsob funguje skutočne výborne.

Láska nebeská (2003)

Je ťažké veriť, že Láska nebeská vyšla na svetlo sveta v roku 2003, pritom množstvo ľudí ju pozerá každý rok, najmä v čase Vianoc. Jedným z dôvodov je práve množstvo príbehov, ktoré sa vzájomne prelínajú a vytvárajú skvelý výsledok. No a samozrejme tomu pomáha aj hviezdne herecké obsadenie. Práve táto snímka sa stala inšpiráciou pre mnohé ďalšie filmy, ktoré svoj dej postavili na rovnakom spôsobe.


Mohlo by vás zaujímať:Vášeň i veľký vekový rozdiel: Láska má mnoho podôb, súhlasíte?


Crazy, Stupid, Love (2011)

Snímka Crazy, Stupid, Love z roku 2011 je vydareným počinom z hneď viacerých dôvodov. Nielenže nám Ryan Gosling predviedol svoje skvelé telo, ale zároveň tvorcovia vytvorili priestor pre niekoľko paralelných príbehov. Vo filme sledujeme viacero línií, pričom v každej z nich ľudia hľadajú lásku či sex a usilujú sa dostať srdcia tých, čo ich najviac zaujímajú.


Mohlo by vás zaujímať:Od kníh až po film: Cenzúra naša každodenná, vieme ešte, kde sú hranice?


Pulp Fiction (1994)

Nepochybne do tejto skupiny patrí aj kultová záležitosť v podobe Pulp Fiction. V obľúbenom filme ide o sled samostatných príbehov, ktoré sú navzájom prepojené. Odohrávajú sa v priebehu troch dní a sú prerozprávané nechronologicky. Túto klasiku zrejme netreba bližšie predstavovať, stačí si len sadnúť a pozrieť si ju. Zas a znova.


Mohlo by vás zaujímať:Nežijú, no stále zarábajú: Týmto hercom chodia na účet milióny aj po smrti


Dunkirk (2017)

Aj jeden z najlepších filmov minulého roka je postavený na viacerých príbehoch. Rekonštrukcia oslobodzovania spojeneckých vojakov na francúzskom pobreží od Christophera Nolana posúva divákom tri paralelné príbehy, pričom jeden sa odohráva na mori, ďalší na pobreží a posledný vo vzduchu. Pri sledovaní tohto skvostu sa oplatí dávať pozor, aby ste sa nezamotali do časových skokov.

Viac o téme: Pulp FictionLáska nebeskáDunkirkCrazy Stupid Love
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu