Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Avengeri spôsobili vo svete hotové šialenstvo: Za prvý víkend zarobili 630 miliónov dolárov

Josh Brolin ako Thanos vo filme Avengers: Infinity War
Josh Brolin ako Thanos vo filme Avengers: Infinity War (Zdroj: YouTube/Marvel Entertainment)

Najočakávanejšia komiksovka posledných rokov konečne minulý týždeň dorazila do kín a všetci fanúšikovia i kritici šalejú. Filmový projekt, ktorý nemá v Hollywoode žiadnu konkurenciu, chcel v kine vidieť azda každý, čoho výsledkom sú doslova šialené víkendové tržby, ktoré celosvetovo dosiahli sumu 630 miliónov dolárov.

Avengers a ich superhrdinskí spojenci musia riskovať úplne všetko a pokúsiť sa poraziť mocného Thanosa skôr, než jeho bleskový útok, sprevádzaný ničením a skazou, zničí vesmír raz a navždy. Očakavánú komiksovku režírovalo bratské duo Anthony a Joe Russo (Winter Soldier, Civil War) podľa scenára Christophera Markusa a Stephena McFeelyho (celá trilógia Captain America).

Marvel určuje hru v Hollywoode: Čo plánuje štúdio po gigantickom dvojfilme Avengers?

Snímka uchvátila nielen fanúšikov, ale aj odbornú verejnosť. Drvivá väčšinaľudí velebí najviachlavného záporáka Thanosa, ktorý pre seba strhol veľkú časť filmu. Niektorí sa dokonca netaja tým, že keby sa snímka volá Thanos: Infinity War, všetko by bolo úplne v poriadku. Najlepšie však tento projekt popisuje hodnotenie na Česko-Slovenskej filmovej databáze, kde ho užívatelia vyniesli do nebies a momentálne ide o 8. najlepšie hodnotený film v histórii.

Za prvý víkend zarobila Nekonečná vojnav Spojených štátochneuveriteľných 250 miliónov dolárov, pričom zo zahraničia sa dovaliloďalších 380 miliónov.Dokopy sa teda výsledná suma zastavila na čísle630 miliónovamerických dolárov.Ide tak o celosvetovonajväčší otvárací víkend filmu v histórii.

Viac o téme: MarvelAvengers: Infinity War
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu